Αυξήθηκαν κατά 7% οι αφίξεις το α΄ τρίμηνο

Αυξήθηκαν κατά 7% οι αφίξεις το α΄ τρίμηνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 7% και των εισπράξεων κατά 35% το πρώτο τρίμηνο δείχνουν τα στοιχεία της Ελλάδος με μοχλό βελτίωσης του οικονομικού οφέλους τους τουρίστες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που αύξησαν τις δαπάνες τους κατά 113% και 75% αντιστοίχως. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την Τράπεζα της Ελλάδος και δεν αποτελούν ένδειξη για το υπόλοιπο της χρονιάς, αφού αφορούν κυρίως επισκέψεις σε πόλεις και ειδικότερα city breaks στην Αθήνα, που σε μεγάλο βαθμό απορροφήθηκαν από βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ ήδη οι ενδείξεις για τις αφίξεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντικές.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 διαμορφώθηκαν στα 747 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 34,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 7,0% και διαμορφώθηκε σε 1,969 εκατ. ταξιδιώτες έναντι 1,840 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Οσον αφορά τις σημαντικότερες αγορές του ελληνικού τουρισμού, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4,9% και διαμορφώθηκαν στα 82 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 53,1% και διαμορφώθηκαν στα 27 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της Ε.Ε.-28, αύξηση κατά 74,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 113,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή