Η κάμερα ασφαλείας και ένα άγνωστο περιστατικό «ξεκλείδωσαν» τη δολοφονία της Αμερικανίδας

Η κάμερα ασφαλείας και ένα άγνωστο περιστατικό «ξεκλείδωσαν» τη δολοφονία της Αμερικανίδας

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας Suzanne Eaton φέρεται να «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και να οδήγησε την τοπική ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του 27χρονου Χανιώτη.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό, , σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Cretalive, με μία εμπιστευτική πληροφορία που αφορά σε κάποιο περιστατικό του παρελθόντος, το οποίο όμως δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην Αστυνομία αλλά ανασύρθηκε τώρα στην επιφάνεια, δρομολόγησε τις εξελίξεις της προσαγωγής του.

Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο νεαρός Χανιώτης, γιος ιερέα και πατέρας δύο μικρών παιδιών, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του φέρεται να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης (και δολοφονίας της Suzanne), εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Η απάντηση αυτή χτύπησε «καμπανάκι» στους αστυνομικούς που κατάλαβαν ότι κάτι κρύβει.

Όταν πλέον έσφιξαν τον κλοιό γύρω του και του έδειξαν ότι είχαν στοιχεία που τον διέψευδαν, ο 27χρονος υποχρεώθηκε να ομολογήσει. Όμως η ομολογία αυτή είχε πολλά ερωτηματικά και κενά, όπως σχολίασε αξιωματικός που έχει γνώση της προανάκρισης. Για το λόγο αυτό η ανάκριση του νεαρού θα ήταν ολονύκτια προκειμένου να αποσαφηνιστούν (και με τη συνδρομή των ιατροδικαστών) όλα τα στάδια αυτής της δολοφονίας – θρίλερ, από το σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση μέχρι το σημείο που πέταξε την Αμερικανίδα στην σπηλιά.

Ως προς το κίνητρο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ήταν σεξουαλικό. Ο ίδιος πάντως εξεταζόμενος νωρίς χθες το μεσημέρι φέρεται να είπε: «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό».

Η Suzanne είχε την τρομακτική ατυχία να βρεθεί στο διάβα του 27χρονου, ενός φαινομενικά κανονικού νέου της εποχής με «σκοτεινά» ένστικτα. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο που να συνδέει θύμα και δράστη. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Η ίδια είχε επισκεφθεί την Κρήτη και το Κολυμπάρι και άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα για επιστημονικούς λόγους. Οι πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία όσο ερευνούσε το background αυτής της υπόθεσης, ανέφεραν ότι η 60χρονη ήταν πραγματικά αφοσιωμένη στην επιστήμη της. Δεν έχανε συνεδρίαση, παρακολουθούσε όλες τις ομιλίες με ενδιαφέρον και έκανε αμέτρητες ερωτήσεις. Το πάθος της για την επιστήμη ήταν κάτι που αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοι της.

Για την ΕΛ.ΑΣ. η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν μεγάλο στοίχημα και απ’ ότι φαίνεται το κέρδισε. Σχεδόν μία εβδομάδα από τον εντοπισμό της σορού στο δαιδαλώδες σπήλαιο, έφθασε στην άκρη του νήματος χωρίς καν να έχει στην διάθεση της τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και τις απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Νύχτα και μέρα αστυνομικοί συγκέντρωναν πληροφορίες για πιθανούς υπόπτους με βασικό άξονα ότι ο δράστης ήταν άνθρωπος από την περιοχή και γι’ αυτό γνώριζε το σπήλαιο. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το σκοτεινό σπήλαιο, αυτό το δαιδαλώδες τεχνητό τούνελ, ήταν ένας χώρος που γοήτευε τον 27χρονο.

Αποτυπώνεται περίτρανα στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Facebook αλλά και στα βίντεο που έχει ανεβάσει στο youtube από την εξερεύνηση του, αναγνωρίζοντας ότι είναι ένας ανατριχιαστικός χώρος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η 60χρονη Αμερικανίδα αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός της ημέρας ενώ πιθανότατα μεσημβρινές ώρες θα δοθεί επίσημη συνέντευξη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Πηγή: cretalive.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή