Προς Intralot οδεύει το στοίχημα της Μοντάνα

Προς Intralot οδεύει το στοίχημα της Μοντάνα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αθλητικό στοιχηματισμό στην πολιτεία της Μοντάνα ετοιμάζεται να αναλάβει η Intralot. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πολιτειακή επιτροπή της λοταρίας (Montana Lottery Commission ή MLC) ετοιμάζεται να αναθέσει στον διαχειριστή της λοταρίας, την Intralot USA, τη διαχείριση του αθλητικού στοιχηματισμού. Πρόκειται δηλαδή να γίνει και στην πολιτεία της Μοντάνα ό,τι ακριβώς έγινε πρόσφατα στην πόλη της Ουάσιγκτον.

Η πολιτεία της Μοντάνα νομιμοποίησε τον αθλητικό στοιχηματισμό φέτος και αδειοδότησε την MLC για να τρέξει το τυχερό παίγνιο. Παράλληλα ο κυβερνήτης της πολιτείας απέρριψε σχέδιο νόμου αδειοδότησης άλλων ιδιωτικών φορέων προκειμένου να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό, ξεκίνησαν αντιδράσεις, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, η γενική διευθύντρια της MLC υπεραμύνθηκε της σχετικής απόφασης, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης στο υφιστάμενο συμβόλαιο που υπέγραψε η πολιτειακή λοταρία με την Intralot το 2015. Το νέο συμβόλαιο, εφόσον ανατεθεί στην Intralot, εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 4,5 έως 6,1 εκατ. δολ. ΗΠΑ (4,0 έως 5,4 εκατ. ευρώ). Θα είναι τετραετούς διάρκειας, μέχρι δηλαδή τη λήξη του 7ετούς συμβολαίου διαχείρισης της λοταρίας. Η ανάθεση απαιτεί ψήφιση από τις τοπικές αρχές, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η πολιτεία φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί γρήγορα. Το στοίχημα θα προσφερθεί σε όλα τα σημεία όπου διατίθενται οι υπηρεσίες της πολιτειακής λοταρίας π.χ. κιόσκια, bar, εστιατόρια κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή