Κίνηση υπέρβασης με Φριντέτ ο Παναθηναϊκός

Κίνηση υπέρβασης με Φριντέτ ο Παναθηναϊκός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υπέρβαση προϋπολογισμού, αλλά και την προοπτική ότι ο Παναθηναϊκός θα ανεβεί αγωνιστικό επίπεδο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και στόχους του, ο Αμερικανός Τζίμερ Φριντέτ υπέγραψε διετές εγγυημένο συμβόλαιο στους «πράσινους» οι οποίοι ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή και συνάμα ουσιαστική μεταγραφή. Για τον 30χρονο σούτινγκ γκαρντ, πρώην παίκτη των Φίνιξ Σανς και Σικάγο Μπουλς, υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου και για τρίτο χρόνο, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα «αγγίξουν» τα δύο εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα μπόνους.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα. Ευχαριστώ όλους τους σπουδαίους φιλάθλους που με έχουν ήδη υποδεχθεί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού», έγραψε στο Instagram ο Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος έπαιξε στην Κίνα τα τρία τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει και τη μεταγραφή του Αμερικανού Ρίον Μπράουν που έπαιξε πέρυσι στον Προμηθέα Πάτρας.

Στον Ολυμπιακό, μετά τις τρεις μεταγραφές (Κόνιαρης, Πολ, Ρούμπιτ), τον δρόμο της αποχώρησης ακολούθησε, όπως αναμενόταν, ο Ουίλιαμς Γκος. Παράλληλα, οικονομική διαφορά που φέρεται να είναι αποτρεπτική για τη συνέχιση της συνεργασίας, διαπιστώθηκε στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η απάντηση του Ολυμπιακού στην Ούνικς Καζάν για τη μεταγραφή του Μάντζαρη.

• Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο Κύπελλο και στα εθνικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΟΚ παρατάθηκε μέχρι την Παρασκευή (19/7), ενώ ο Ολυμπιακός μέχρι χθες που έληγε η αρχική προθεσμία δεν είχε αιτηθεί για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και είναι άγνωστο αν θα το πράξει τελικά.

• Aρχή με δύο νίκες επί της Σλοβενίας (90-79) και της Πολωνίας (88-46) έκανε η Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ U20 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ, αλλά στον τελευταίο αγώνα του ομίλου ηττήθηκε από τη Λιθουανία (88-86) στην παράταση και κατέλαβε τη δεύτερη θέση (απρόσμενη ήττα της Σλοβενίας από την Πολωνία με 80-77). Οι εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας στους τρεις πρώτους αγώνες έχουν δείξει ότι έχει προοπτική στη διοργάνωση, ενώ η ήττα από τη Λιθουανία επήλθε από δικά της λάθη και αμυντική ολιγωρία, καθώς δέχθηκε 15 πόντους στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα της παράτασης. Στην τελευταία περίοδο της κανονικής διάρκειας, οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 66-58 και η Εθνική Νέων με σερί 9-1 ισοφάρισε 67-67 και κέρδισε δικαίωμα διεκδίκησης της νίκης στην παράταση. Στους «16» (νοκ άουτ), η Εθνική θα αντιμετωπίσει αύριο τη Γερμανία.

• Στη Γερμανία, στην Τσεχία, στη Γεωργία και στην Ιταλία ανατέθηκε από τη FIBA η διεξαγωγή των τεσσάρων ομίλων του Ευρωμπάσκετ ανδρών 2021, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

• Στην Μπανταλόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Ζήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή