Κέρδη κατέγραψαν οι αγορές στη Γηραιά Ηπειρο

Κέρδη κατέγραψαν οι αγορές στη Γηραιά Ηπειρο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη στα θετικά αποτελέσματα από τις αμερικανικές τράπεζες και τις βελτιωμένες πωλήσεις του αγγλικού οίκου υψηλής ραπτικής Burberry, που είδε τις δημιουργίες του νέου του σχεδιαστή Ρίκαρντο Τίσι να έχουν μεγάλη απήχηση στην Κίνα. Αντιθέτως, οι δείκτες στην αμερικανική αγορά αρχικά εκτινάχθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ για τα ενδοσυνεδριακά δεδομένα, χάρη στις τράπεζες και στη συνέχεια υποχώρησαν εξαιτίας σχολίων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος διεμήνυσε πως θα μπορούσε, εάν ήθελε, να επιβάλει επιπλέον δασμούς στην Κίνα, υπενθυμίζοντας σε αγορές και αναλυτές πως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος δεν έχει λήξει. Ο Dow Jones και ο S&P 500 είχαν απώλειες πριν από το κλείσιμο 0,04% και 0,33% αντιστοίχως. Ειδικά ο δείκτης S&P 500 χθες διέκοψε την ανοδική του πορεία, που ακολουθούσε αδιαλείπτως επί πέντε ημέρες με τη συνδρομή των μετοχών των τεχνολογικών κολοσσών, λόγω της συζήτησης νομοσχεδίου στο Κογκρέσο για περιστολή της επέκτασής τους και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων εξασθένησαν μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ότι η τράπεζα θα δράσει όπως της αρμόζει, ενόσω παρατηρείται έντονη αβεβαιότητα.

Στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,35%, φθάνοντας στα υψηλότερα εβδομάδας. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε άνοδο κατά 0,60%, κατά 0,35% ο DAX στη Φρανκφούρτη, κατά 0,65% ο CAC 40 στο Παρίσι, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 0,12% και με 0,57% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Η τιμή της μετοχής του βρετανικού οίκου υψηλής ραπτικής Burberry εκτινάχθηκε έως και 14,4%, αγγίζοντας επίπεδα-ρεκόρ 7ετίας λόγω μεγάλης ζήτησης. Αυτό ευνόησε και τον κλάδο γενικότερα, ενώ με κέρδη κινήθηκαν και οι αεροπορικές χάρη στη δήλωση της Ryanair πως αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για επιβατική κίνηση το 2021.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών υποχώρησαν σχεδόν 2 μ.β. στο -0,308% χθες, έπειτα από έρευνα που έδειξε αποδυνάμωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Το ευρώ αποδυναμώθηκε 0,46% ως προς το δολάριο στο 1,1205 δολάριο. Tέλος, το αργό Ν. Υόρκης είχε απώλεια 2% στα 58,38 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα 2 εβδομάδων, λόγω δηλώσεων Τραμπ για αποκλιμάκωση σχέσεων με το Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή