Απότομο «ξύπνημα» και επιστροφή στη βάση για την ΑΕΚ

Απότομο «ξύπνημα» και επιστροφή στη βάση για την ΑΕΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πείραμα του Μιγκέλ Καρντόσο στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός. Η Ενωση, σε έναν αγώνα που άρχισε στις 9.30 το πρωί (10.30 ώρα Ελλάδας), έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σταλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Καρντόσο χρησιμοποίησε για μία ώρα μια εντελώς πειραματική σύνθεση, από τη στιγμή που προχθές οι βασικοί είχαν παίξει κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια.

Ετσι, για περίπου 65 λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν αρκετές αδυναμίες στην άμυνα και προβλήματα στην ανάπτυξη, με την εικόνα τους να βελτιώνεται μετά το 70ό λεπτό, όταν ο προπονητής του «Δικεφάλου» ενίσχυσε με τις αλλαγές που πραγματοποίησε την ενδεκάδα του.

Η Σταλ άνοιξε το σκορ λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Φιντζιφκίεβιτς εκμεταλλεύθηκε διαδοχικά λάθη του Αθανασιάδη αλλά και της άμυνας και σκόραρε σε κενή εστία. Η ΑΕΚ αντέδρασε στο τελευταίο 20λεπτο, όταν στο παιχνίδι πέρασαν οι Βράνιες, Σιμάο και Μάνταλος, με τον τελευταίο να ισοφαρίζει στο 70΄, έπειτα από ωραία ενέργεια του Γαλανόπουλου.

Ο Καρντόσο χρησιμοποίησε τους: Αθανασιάδη (61΄ Τσιντώτας), Σταμούλη, Οικονόμου (65΄ Βράνιες), Σβάρνα, Λόπες, Γαλανόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65΄ Σιμάο), Μπότο (74΄ Ζεράλδες), Σαρδέλη (65΄ Μάνταλος), Γιακουμάκη (74΄ Κλωναρίδης). Η Ενωση αναμενόταν αργά χθες στη βάση της, ενώ, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, η πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων θα γίνει στις 31 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ στις 20.30 με αντίπαλο την Μπασάκσεχιρ, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος. Το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20.30 η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Βόλο ΝΠΣ στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών και την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα αγωνιστεί στη Λαμία με την τοπική ομάδα.

Τέλος, οι Ντανιέλε Βέρντε και Νέλσον Ολιβέιρα αναμένονται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή στην Αθήνα. Για τον Ιταλό εξτρέμ υπάρχει συμφωνία με τη Ρόμα, ύψους 1 εκατ. ευρώ, με τους Ρωμαίους να διατηρούν 30% ποσοστό μεταπώλησης. Ο Πορτογάλος φορ έχει συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή