Ποδόσφαιρο: Βία, διαφθορά στο επίκεντρο

Ποδόσφαιρο: Βία, διαφθορά στο επίκεντρο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη θεσμική συνάντηση με παράγοντες του ποδοσφαίρου είχε χθες νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος για περίπου μία ώρα δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία της UEFA με επικεφαλής τον διευθυντή του Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς, τον δικηγόρο κ. Ρηγόπουλο, τον γραμματέα της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Γεωργίου και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της ΕΠΟ κ. Φούσεκ.

Ο κ. Λάκοβιτς μετέφερε πρόσκληση του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν προς τον κ. Αυγενάκη για να παραστεί στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη, στις 14 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν διά ζώσης όλα τα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρό. Η «είδηση» βγήκε από την πρόθεση των ανθρώπων της UEFA να «ξεπαγώσουν» τα χρήματα που επρόκειτο να πάρει η ΕΠΟ ώστε να γίνουν τα έργα στο Παγκρήτιο Στάδιο και να χρησιμοποιηθεί από την εθνική ομάδα. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΓΑ, ταυτίστηκαν στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο, όπως είναι το ζήτημα της βίας και εκείνα της διαφθοράς και των «στημένων» αγώνων, και συμφώνησαν ότι μόνο με αμοιβαία και ειλικρινή συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Επισημάνθηκε από τον κ. Αυγενάκη η αναγκαιότητα αλλαγών στον αθλητικό νόμο, πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου (το οποίο δεν σημαίνει «αναρχία», όπως σημείωσε ο κ. Λάκοβιτς), αλλά και τήρηση των κανόνων της συνταγματικής πολιτείας. Επίσης επιβεβαιώθηκε η βούληση διεκδίκησης του Euro 2028 και η διεκδίκηση «μικρότερων» διοργανώσεων με κοινωνικά, οικονομικά και λοιπά οφέλη.

Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δική μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει». Από την πλευρά του, ο κ. Λάκοβιτς δήλωσε: «Συζητήσαμε πολύ για κάποια σημαντικά ζητήματα αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι μόνον το πρώτο βήμα για την αμοιβαία συνεργασία, για να το πούμε ανοικτά, εξεπλάγην πολύ γιατί ο υπουργός ήταν πολύ περιεκτικός, με περιεκτικές ερωτήσεις, γεγονός που εκτιμάμε δεόντως εκ μέρους της UEFA και συζητήσαμε μόνο για τα μελλοντικά βήματα αναφορικά με τη βία, την προσυνεννόηση αγώνων, για τις υποδομές, τα σχέδια, καθώς και για πολλά άλλα θέματα».

Οι άνθρωποι της UEFA είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Περέιρα και του μετέφεραν τη στήριξή του στις αλλαγές του κανονισμού διαιτησίας που αναμένεται να εγκριθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Μαυρωτάς, ο εκλεκτός

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και αθλητής της υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Γεννημένος το 1967, έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα παγκόσμια και οκτώ πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 έως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας, με την οποία έχει 511 συμμετοχές. Το 1999, έγινε ο πρώτος Ελληνας πολίστας που έπαιξε στη Μεικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή