Κορινθία, Σκόπελο και Σκιάθο «χτύπησε» η καταιγίδα «Αντίνοος» – Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων (βίντεο)

Κορινθία, Σκόπελο και Σκιάθο «χτύπησε» η καταιγίδα «Αντίνοος» – Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων (βίντεο)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη νύχτα την περιοχή της Κορινθίας και την πόλη της Κορίνθου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες, καταστήματα και αποθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά ήταν τα άτομα που εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα και χρειάστηκε η συνδρομή των ειδικών μονάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

• 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία  μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές. Τις ενέργειες συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες Δήμοι της Κορινθίας, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η εικόνα είναι καλύτερη αυτή την ώρα στους δρόμους της Κορίνθου.

Πλημμύρες σε Σκόπελο και Σκιάθο 

Η μεγάλη βροχόπτωση φαίνεται να δημιουργεί ξανά προβλήματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που προς το παρόν είναι αντιμετωπίσημα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το skiathoslife.gr επικαλούμενο το Π.Υ Σκιάθου, υπήρχαν κλήσεις για δύο ξενοδοχεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα άντλησης υδάτων. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, όπου οχήματα της Υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή για απάντληση των υδάτων. 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ τα φαινόμενα είναι έντονα στη Σκόπελομε χειμάρρους να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του νησιού. 

Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και το Ιόνιο όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

O «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Ειδικότερα, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. 

Κορινθία, Σκόπελο και Σκιάθο «χτύπησε» η καταιγίδα «Αντίνοος» – Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων (βίντεο)-1

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Από το μεσημέρι κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 31, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 έως 29, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 28 και στην Κρήτη από 16 έως 28.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Με πληροφορίες από meteo.gr, korinthostv.gr, skiathoslife.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή