Κρήτη: Τυχαία βρέθηκε στον δρόμο του η βιολόγος

Κρήτη: Τυχαία βρέθηκε στον δρόμο του η βιολόγος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον θα μπορούσε να είχε βρεθεί οποιαδήποτε γυναίκα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος συλληφθείς είχε εντοπίσει τυχαία στον δρόμο την 60χρονη στις 2 Ιουλίου. Εχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική κακοποίησή της, φέρεται να τη χτύπησε δύο φορές με το λευκό αυτοκίνητό του και μόλις εκείνη έχασε τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ. Τη μετέφερε περίπου 10 χλμ. μακριά και, αφού τη βίασε, πέταξε τη σορό της στο φρεάτιο εξαερισμού ενός ερειπωμένου καταφυγίου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στο Ξαμουδοχώρι Χανίων.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας και τα σημάδια από τις ρόδες του αυτοκινήτου στο μονοπάτι που έφθανε στο καταφύγιο ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του 27χρονου Κρητικού. Αρχικά προσήχθη την περασμένη Δευτέρα για ανάκριση με την ιδιότητα του υπόπτου. Υπό το βάρος των δεδομένων, όμως, κατά την πολύωρη εξέτασή του από τους αστυνομικούς φέρεται να λύγισε και ομολόγησε την ανθρωποκτονία της 60χρονης Αμερικανίδας. Χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, αστυνόμος Α΄ Ελένη Παπαθανασίου, ο καθ’ ομολογίαν δράστης μετά την πράξη του ισχυρίστηκε ότι «επανατοποθέτησε στο στόμιο του φρεατίου παλέτα, κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο και καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια».

Ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό της Ιτον διαπίστωσαν ότι έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου, καθώς και κακώσεις στα χέρια. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, ενώ ως χρόνος της εγκληματικής πράξης προσδιορίστηκε το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου. Ο δράστης φέρεται να έφραξε με τα χέρια του το στόμα και τη μύτη του θύματος. Από τους χώρους που εξέτασε η Αστυνομία ελήφθησαν πιθανά ίχνη αίματος καθώς και άλλα πειστήρια, που θα εξεταστούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Η Ιτον είχε φθάσει στα Χανιά από τη Γερμανία στις 30 Ιουνίου και θα συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή της στο νησί. Τελευταία φορά την είδαν στις 2 Ιουλίου, μετά το μεσημεριανό γεύμα, ενώ η εξαφάνισή της δηλώθηκε από τον διοργανωτή του συνεδρίου δύο ημέρες αργότερα στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά Χανίων. Η σορός της εντοπίστηκε από ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 8 Ιουλίου στο γερμανικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο φερόμενος ως δράστης είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν στο YouTube βίντεό του στο οποίο εξερευνούσε το ίδιο καταφύγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή