Μείωση πτήσεων λόγω του Β737 Μax

Μείωση πτήσεων λόγω του Β737 Μax

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι αερομεταφορείς άρχισαν να νιώθουν για τα καλά τις αναταράξεις που προκαλεί η καθήλωση στο έδαφος του αεροσκάφους Boeing 737 Max. H εταιρεία Ryanair προειδοποίησε χθες ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των Β737 Μax θα σημάνει αυτομάτως μείωση του επιβατικού κοινού τη χρονιά που έρχεται. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει τον περιορισμό ή ακόμα και το πλήρες κλείσιμο των βάσεών της σε κάποιους αερολιμένες.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης έχει παραγγείλει 135 αεροπλάνα Β737 Max, τα οποία, ωστόσο, παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα σε Ινδονησία και Αιθιοπία, που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους. Η κατασκευάστρια Boeing δεν έχει καταφέρει, επί του παρόντος, να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας ότι έχει αποκαταστήσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανιχνεύθηκαν και μάλλον ευθύνονται για τα τραγικά δυστυχήματα. Ειδικότερα, η Ryanair γνωστοποίησε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων που πραγματοποιεί. Αναμένει να μεταφέρει 157 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι τον Μάρτιο του 2021, αντί της αρχικής της πρόβλεψης που ήταν 162 εκατομμύρια.

Επίσης, η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι η καθυστέρηση στην παράδοση των νέων αεροσκαφών Boeing 737 Max θα σημάνει αυτόματα «περιορισμό και κλείσιμο βάσεων» κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και το επόμενο καλοκαίρι. Ηδη η εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Αρχές των αεροδρομίων προκειμένου να γίνει η οριστική επιλογή των σταθμών που θα κλείσουν, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί ύστερα από διαπραγματεύσεις με το προσωπικό και τα συνδικάτα.

Την εβδομάδα που πέρασε έγινε γνωστό ότι τα αεροσκάφη 737 της Boeing που επρόκειτο να παραδοθούν στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δεν διέθεταν τη λέξη «Max» στη σήμανσή τους, γεγονός που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία και οι αεροπορικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να προσδώσουν μια νέα ταυτότητα στο αεροπλάνο, όταν βέβαια πάρει το πράσινο φως για να κατακτήσει τους αιθέρες.

Σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις αερομεταφορές πριν από τις αρχές του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή