Ο ΕΣΑΚΕ γράφει, η ΕΟΚ ξεγράφει…

Ο ΕΣΑΚΕ γράφει, η ΕΟΚ ξεγράφει…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις ομάδες υποβιβάζονται οριστικά από το τελευταίο πρωτάθλημα της Basket League στο επόμενο της Α2 κατηγορίας, ύστερα από την επισημοποίηση της απόφασης της ΕΟΚ να μην εγκρίνει την ψηφοφορία της διοίκησης του ΕΣΑΚΕ για παραμονή του Λαυρίου στην Α1, παρά τον αγωνιστικό υποβιβασμό του.

Η απόφαση της ΕΟΚ αποτελεί εφαρμογή του πέμπτου άρθρου της προκήρυξης πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα για αγωνιστικούς λόγους το Λαύριο και ο Κολοσσός (ανεξαρτήτως αν θα προχωρήσει η συγχώνευση με τον Χολαργό, ώστε να παίξει ξανά στην Α1) να πάρουν την άγουσα για την Α2 κατηγορία, ενώ η τρίτη ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί με δική του υπαιτιότητα, είναι ο Ολυμπιακός, λόγω της μη προσέλευσής του, δις, σε αγώνα πρωταθλήματος και πλέι οφ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το Λαύριο αναζητεί ξανά εξαγορά θέσης στην Βasket League, λόγω της οριστικοποίησης του υποβιβασμού, ενώ ο ΕΣΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αύριο και προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να παρευρεθεί στη γενική συνέλευση, την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε νέα προκήρυξη πρωταθλήματος για την Α2 κατηγορία της περιόδου 2019-2020 και συμπεριέλαβε τον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό, ενώ δεν αναφέρεται το Λαύριο, το οποίο επίσης υποβιβάστηκε οριστικά. Για την τρίτη ομάδα που θα πάρει… προαγωγή στην Α1 από την Α2 κατηγορία, η ΕΟΚ, σύμφωνα με τη βαθμολογία, θα απευθυνθεί στην Καστοριά (3η θέση), αλλά έχει εκδηλώσει αδυναμία σύστασης ΚΑΕ και ακολουθούν η Καρδίτσα (4η θέση) και ο Ερμής Αγιάς.

Μεταγραφικές ενισχύσεις

Η απόκτηση του Αμερικανού Ρίον Μπράουν που έπαιξε πέρυσι στον Προμηθέα, αναμενόταν να ήταν η επόμενη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, μετά τον Τζίμερ Φριντέτ, αλλά οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν νωρίτερα την απόκτηση του Τζέικομπ Ουάιλι. Ο 25χρονος Αμερικανός (2.03 μ.) που αγωνιζόταν στην Γκραν Κανάρια, κατά την περυσινή περίοδο, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ότι είναι μεγάλη του τιμή να είναι μέλος του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός κινείται για την τέταρτη μεταγραφή του, μετά την αποχώρηση του Ουίλιαμς Γκος και ο Αμερικανός πλέι μέικερ Ουέιντ Μπάλντγουιν (23 χρ., 1.93 μ.) είναι ο «εκλεκτός» του Ντέιβιντ Μπλατ. Στο ΝΒΑ έχει παίξει 56 αγώνες την τελευταία τριετία, με μέσο όρο 3,1 πόντους και 1,4 ασίστ. Η συμφωνία των δύο πλευρών βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» ανανέωσαν χθες το βράδυ τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Σπανούλη για έναν ακόμη χρόνο. Τέλος, ο Προμηθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού Κρις Μπαμπ (30 χρ., 1.96 μ.) που προέρχεται από τη νεοφώτιστη τουρκική ομάδα Μπαχτσεσεχίρ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή