Εύκολο έργο για τα κορίτσια του πόλο κόντρα στην Κούβα

Εύκολο έργο για τα κορίτσια του πόλο κόντρα στην Κούβα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίδειξη… δύναμης έκανε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απέναντι στην αδύναμη Κούβα. Υπερίσχυσε με 20-4 και «φλερτάρει» με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Νότιας Κορέας. Σήμερα οι άνδρες παίζουν με το Μαυροβούνιο και με νίκη θα μπουν στις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου τους. Ελληνικές συμμετοχές έχουμε τόσο στην καλλιτεχνική κολύμβηση όσο και στην κολύμβηση ανοικτού νερού. 

Στην αναμέτρηση με την Κούβα οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση θεωρούνταν φαβορί και το απέδειξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Τα οκτάλεπτα: 0-5, 3-6, 0-5, 1-4. Αύριο οι διεθνείς μας θα βρουν απέναντί τους το επίσης αδύναμο Καζαχστάν και με θετικό αποτέλεσμα κατοχυρώνουν τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους.

Καλά πλασαρίσματα

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στον τελικό του ελεύθερου σόλο, θα αγωνιστούν δύο Ελληνίδες, αλλά με διαφορετικές σημαίες. Με τα «γαλανόλευκα» θα λάβει μέρος η Ευαγγελία Πλατανιώτη και με τα χρώματα της Αυστρίας η Βασιλική Αλεξανδρή. Στον προκριματικό του ελεύθερου ομαδικού, η εθνική ομάδα θα διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό. Χθες, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό στο ελεύθερο πρόγραμμα στο ντουέτο. Συγκέντρωσαν 87,8667 βαθμούς και πλασαρίστηκαν στην 8η θέση του προκριματικού. Ως πρώτη πήρε το «εισιτήριο» η Ρωσία με τη Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο και τη Σβετλάνα Ρομασίνα με 96,6667.

Στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του ομαδικού οι πρωταθλήτριές μας βρέθηκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου (8ες με 87,0863). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 96.9426 βαθμούς, το ασημένιο πήρε η Κίνα με 95.1543 β., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ουκρανία με 93.4514 β.

Η Κέλλυ Αραούζου θα προσπαθήσει σήμερα τα ξημερώματα να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες στην κολύμβηση ανοικτού νερού, στα 5.000 μ. Χθες, ο Θανάσης Κυνηγάκης έχασε για 10 δευτερόλεπτα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 10 χλμ. τερμάτισε 13ος σε 1:48.15. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή