Εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος της Εnerga

Εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος της Εnerga

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Σε εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο επιχειρηματίας που είχε καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa, αποφυλακίστηκε ενώ έχει και άλλες ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Η αποφυλάκιση Φλώρου αποφασίστηκε από το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των ηλεκτρικών εταιρειών, μετά αίτημα των συνηγόρων του που ζήτησαν την απόλυσή του από τις φυλακές με όρους, με βασικό επιχείρημα πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε ο νόμος για τους καταχραστές του Δημοσίου και έτσι η ποινή με την οποία κινδυνεύει στο εξής να καταδικαστεί ο Φλώρος θα είναι καταφανώς μικρότερη των 21 χρόνων.

Επίσης, στα επιχειρήματα των συνηγόρων του Αριστείδη Φλώρου προστέθηκαν, ότι ο ίδιος έχει σχεδόν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου και των ΟΤΑ και έχει μείνει στη φυλακή έξι χρόνια. Ο εισαγγελέας της δίκης είχε αντίθετη άποψη και τάχθηκε υπέρ του να μη βγει από τη φυλακή ο Φλώρος, αλλά τελικά το δικαστήριο προχώρησε στην αποφυλάκισή του επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Ο Αριστείδης Φλώρος είχε απολυθεί με όρους και πριν από έναν χρόνο, αλλά μπήκε και πάλι στη φυλακή, όταν τα πιστοποιητικά που προσκόμισε για την υγεία του αποδείχθηκαν πλαστά και για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά 17 συνολικά ατόμων. Επίσης, εμπλέκεται και στην απόπειρα κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα στη Δικαιοσύνη και έχει περιπλακεί μετά τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και καταγγελίες για εκβιασμό του Φλώρου από άλλους ποινικολόγους.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, η Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για τις «πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Ν.Δ.». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «οι ισχυρισμοί της Ν.Δ. πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα και γι’ αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι» ενώ προσθέτει πως ο διευθυντής του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, υπερασπίστηκε ως δικηγόρος τον κ. Φλώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή