Οι άδειες οδήγησης και το γρηγορόσημο

Οι άδειες οδήγησης και το γρηγορόσημο

Kύριε διευθυντά

Στις 12 Απριλίου 2019 έκανα μέσω ΚΕΠ αίτηση ανανέωσης άδειας οδήγησης, μια και στις 31 Μαΐου περνούσα το κατώφλι του «ηλικιωμένου» οδηγού των 65 ετών. Πλήρωσα το σημαντικότατο χαράτσι των παραβόλων (συνολικά 138 ευρώ) και περίμενα να ειδοποιηθώ. Ολοι μου οι φίλοι με κορόιδευαν, γιατί «τσιγκουνεύτηκα» να πληρώσω σε έναν μεσάζοντα 70 ευρώ, ώστε να αποκτήσω το δίπλωμα εντός της εβδομάδας, όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Εκτοτε έχουν περάσει τρεις μήνες και ακόμη αναμένω την ειδοποίηση. Σημειωτέον ότι –παρά την αντίθετη άποψη που επικρατεί– το περίφημο «χαρτί» που έλαβα ως βεβαίωση υποβολής αιτήματος από το ΚΕΠ δεν με καλύπτει σε περίπτωση ελέγχου, ούτε –ακόμη χειρότερο– σε περίπτωση ατυχήματος, όπως μου ξεκαθάρισε η ασφάλειά μου.

Μήνυμα σε όλους: Ή καταθέστε τα χαρτιά σας στα ΚΕΠ τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα από τη συμπλήρωση των 65 ετών σας, ή πληρώστε στον «αρμόδιο» τα 70 ευρώ για να τελειώνετε. Οπως έπρεπε να είχα κάνει και εγώ(!)

Σοφικα Ελευθερουδακη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή