80 χρoνια πριν… 17-7-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: Εάν ο κ. Χίτλερ επωφελούμενος της ιαπωνικής ενεργείας κατά των εν Κίνα αγγλικών εκχωρήσεων ήθελε προβή εις νέαν ενέργειαν η κατάστασις θα απέβαινε τω όντι επισφαλής. Διά την Αγγλίαν όμως υφίσταται περαιτέρω και ο κίνδυνος απωλείας του Χονγκόνγκ προς εγκατάλειψιν του οποίου διετυπώθη ήδη η αξίωσις υπό της ιαπωνικής εφημερίδος «Κόκουμιν Σίμπουν». […] Το οχυρόν βρεταννικόν Χονγκόνγκ, διά της εισβολής των Ιαπώνων εις την νότιον Κίναν περιβάλλεται από ξηράς υπό περιοχών τας οποίας κατέχει η Ιαπωνία. [φωτ. Βρετανοί στρατιώτες στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ].

ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΙ: Αι τελευταίαι βελγικαί εκλογαί έφεραν εις την Βουλήν μερικούς τύπους που θα μείνουν αξιομνημόνευτοι εις τα κοινοβουλευτικά χρονικά. [Ενας εξ αυτών] ονομάζεται Φρενσέν, τρέφει μακράν γενειάδα και πριν γίνη βουλευτής έκαμε «θελήματα». […] Εις τας λαϊκάς ιδίως συνοικίας της Αμβέρσης συνεκέντρωνε πολλούς ακροατάς, οι οποίοι διασκέδαζαν αρκετά με τας περιέργους θεωρίας του.

NYXTEΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Την προσεχή Κυριακή θα αρχίσουν εις το γήπεδον του Παναθηναϊκού οι νυκτερινοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, των οποίων αι εισπράξεις θα διατεθούν διά την στολήν του φαλαγγίτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή