Σε γερές βάσεις ο φετινός Παναθηναϊκός

Σε γερές βάσεις ο φετινός Παναθηναϊκός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να χαμογελάει και να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Στο πρώτο τους φιλικό προετοιμασίας, απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως η Φέγενορντ, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 και θύμισαν την ομάδα του περυσινού πρώτου γύρου. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά,  αφού ελλείψει μεταγραφών ο Γιώργος Δώνης χτίζει –μέχρι στιγμής– τη φετινή ομάδα με το περυσινό ρόστερ. Οι βάσεις που έχει θέσει είναι γερές και, με τις κατάλληλες κινήσεις, οι «πράσινοι» δείχνουν ότι θα εκπλήξουν ευχάριστα τον κόσμο τους φέτος. Με το κατάλληλο βάθος στο ρόστερ είναι πολύ πιθανό το «τριφύλλι» να αποφύγει την αγωνιστική κάμψη που πέρυσι κόστισε αρκετούς βαθμούς στον δεύτερο γύρο.

Η πολυαναμενόμενη ενίσχυση για τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι άμεση, αφού, μετά τον Δημήτρη Κολοβό, στα πράσινα αναμένεται να ντυθεί και ο Γκάγιας Ζαχίντ του ΑΠΟΕΛ. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η απόκτηση του Μάρκους Ροντέν, που έχει μείνει ελεύθερος από την Κροτόνε.

Στο χθεσινό φιλικό που διεξήχθη στο «Ντε Κάιπ» ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Το πρώτο γκολ ήρθε μόλις στο 5΄, όταν ο Χατζηθεοδωρίδης σέντραρε από δεξιά, ο Χατζηγιοβάνης πάσαρε στον Μακέντα και αυτός σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα χαμόγελα έγιναν… διπλά στο 22΄, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των Ολλανδών! Χατζηθεοδωρίδης και Χατζηγιοβάνης έφυγαν στην αντεπίθεση, ο τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του τελευταίου, αλλά ο Μπουζούκης, που ακολουθούσε, τελείωσε με κεφαλιά μια φάση που θα ζήλευε κάθε προπονητής. Το 3-0 ήρθε ξανά στην κόντρα για τον Παναθηναϊκό με τον Βέργο, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε άψογα την ωραία ενέργεια του Εμμανουηλίδη.

Οι Ολλανδοί, που βρίσκονται και αυτοί σε φάση μονταρίσματος, άσκησαν κατά διαστήματα πίεση στους «πράσινους», οι οποίοι όμως έβρισκαν τρόπο να αντεπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις. Οι παίκτες του Δώνη έδειξαν πειθαρχία και όρεξη στο πρώτο τους φιλικό, και το μοναδικό τους μελανό σημείο ήταν οι πολλές χαμένες φάσεις στον αέρα, όπου κυριαρχούσαν εύκολα οι παίκτες της Φέγενορντ. Το επόμενο φιλικό για το «τριφύλλι» είναι σε τρεις ημέρες με την Μπίρσχοτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Διούδης (46΄ Κότσαρης), Γιόχανσον (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Ινσούα (75΄ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (61΄ Μαυρομμάτης), Δώνης (46΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46΄ Βέργος), Χατζηγιοβάνης (61΄ Καπετζής), Χατζηθεοδωρίδης (61΄ Σερπέζης), Μπουζούκης (46΄ Θεοχάρης), Κουρμπέλης (61΄ Αθανασακόπουλος), Πούγγουρας (75΄ Αποστολάκης).

• Σήμερα στις 10.00 π.μ. στο ΟΑΚΑ, θα παρουσιαστεί επίσημα η πλατφόρμα paoalive.gr, μέσω της οποίας οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται για τον Παναθηναϊκό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή