Δύο προσφορές για την εξαγορά της «Μινέρβα»

Δύο προσφορές για την εξαγορά της «Μινέρβα»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο προσφορές, τελικώς, έληξε χθες η περίοδος κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της «Μινέρβα Ελαιουργική». Ο μητρικός όμιλος, η PZ Cussons, αναμένεται να έχει καταλήξει, σε συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του διαγωνισμού, την KPMG, εντός δέκα ημερών στον προτιμητέο επενδυτή.

Σε περίπτωση, βεβαίως, που επιλεγεί αγοραστής και δεν κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, θα απαιτηθεί αρκετό διάστημα μέχρι να υπογραφεί η τελική συμφωνία, ενώ η εξαγορά θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του συνόλου της «Μινέρβα» κατέθεσαν τελικά δύο επιχειρήσεις: η γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα – Κίκιζας» και το fund Deca Investments. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, προσφορά δεν φέρεται να κατέθεσε τελικά η «Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε.», αλλά ούτε και κάποιο άλλο fund. Από την «Παλίρροια – Σουλιώτης Α.Ε.» είχε υπάρξει αρχικά ενδιαφέρον, αλλά, όπως είχε επισημανθεί σε σχετικό ρεπορτάζ της «Κ», οι αλλαγές που έγιναν στις αρχές του χρόνου στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς έχουν ως αποτέλεσμα την είσοδο της εταιρείας σε φάση αναδιοργάνωσης.

Η ιστορία της «Μινέρβα» ξεκινάει το 1887, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθε ο πολυεθνικός όμιλος PZ Cussons το 1977. Η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια στο Σχηματάρι, στο Επισκοπικό Ιωαννίνων και στην Ανδραβίδα Ηλείας, ενώ πέρα από την επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή βουτύρου, τυριών, αλλά και ξιδιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή