Προτεραιότητα η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Προτεραιότητα η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου του έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως δίδυμες προτεραιότητες την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ε.Δ. μέσω ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης. Οσο παρέμεινε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με χειριστές μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), οι οποίοι μόλις επέστρεφαν από αποστολή αναχαίτισης, τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Σπέτσες» που τελεί σε επιφυλακή και με στέλεχος του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.) στο Καστελλόριζο.

Μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία της κίνησής του. «Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομικές επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί, είναι το ηθικό του στρατεύματος. Θέλω και με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την περηφάνια μου σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Διότι αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στη χθεσινή συζήτηση του Economist, o κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η στάση της Τουρκίας «ανησυχεί» αλλά «δεν φοβίζει» την κυβέρνηση, η οποία και ενισχύει επί τούτω την αποτρεπτική ισχύ των Ε.Δ.

Στην ίδια συζήτηση, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ εξήρε τη στάση της Ελλάδας στην προσπάθεια σταθεροποίησης της σχέσης με την Τουρκία και δήλωσε ότι «κανείς δεν αντέχει ένα ατύχημα ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση ανάμεσα σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, και γι’ αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει υπάρξει τόσο καθαρό έναντι της Τουρκίας, να απέχει από κινήσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ένταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή