Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/07/19)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Χριστοδούλου ανέλαβε CFO στην ΕΤΕ

Τη θέση του γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει ο Χρίστος Χριστοδούλου, έως τώρα διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής θυγατρικής της, ΕΤΕ Κύπρου. Ο κ. Χριστοδούλου έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και θα διαδεχθεί τον Ιωάννη Κυριακόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή ακίνητης περιουσίας. Ως νέος CFO ο κ. Χριστοδούλου θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της ΕΤΕ και θα είναι υπεύθυνος για τους τομείς οικονομικού σχεδιασμού και πληροφόρησης, οικονομικής διαχείρισης και αναφορών, φορολογίας και προμηθειών του ομίλου. Ο κ. Κυριακόπουλος, ως επικεφαλής της ακίνητης περιουσίας, θα είναι υπεύθυνος για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα και τα λοιπά ακίνητα ιδιοκτησίας της τράπεζας (REO), θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αξιολογήσεων ακινήτων και θα αναφέρεται επίσης στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου.

Προτίμησαν μετοχές του ΟΠΑΠ αντί για μετρητά

Αρκετά στελέχη του ΟΠΑΠ προτίμησαν να λάβουν μετοχές του οργανισμού αντί μερίσματος φέτος. Συμμετείχαν δηλαδή τα στελέχη στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος (scrip dividend) που εφάρμοσε για πρώτη φορά ελληνική εταιρεία. Μεταξύ αυτών που προτίμησαν μετοχές αντί μετρητών ήταν ο οικονομικός διευθυντής Μίκαλ Χουστ, ο επικεφαλής των τμήματος επενδυτών Νίκος Πολυμενάκος, ο επικεφαλής του δικτύου Λιανικής Γιαν Κάρας, ο επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων Play Bάιος Καραντίνος και πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Οπως ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, πάνω από 2.800 μέτοχοί του προτίμησαν να αποκτήσουν μετοχές αντί μετρητών.

Δυνατότητα ρύθμισης και για χρέη του 2018

Τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών που δημιούργησαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες εντός του 2018 δίνει πλέον η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέσω της πλατφόρμας για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών. Εκτός από τα χρέη του 2018, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, δηλαδή την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν έναν μεγάλο ιδιώτη πιστωτή (π.χ. τράπεζα), ο οποίος κατέχει το 85% του συνόλου του χρέους.

Πρόεδρος της Attica Bank ο κ. Μητρόπουλος

Ο Κώστας Μητρόπουλος, μέχρι πρόσφατα εντεταλμένος σύμβουλος της PwC Ελλάδας, αναμένεται να τοποθετηθεί στην προεδρία της Attica Bank αναλαμβάνοντας τη θέση του πρόσφατα αποβιώσαντος Γιώργου Μιχελή. Η πρόταση αναμένεται ότι θα επικυρωθεί στην τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουλίου. Ο κ. Μητρόπουλος διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση και την οργάνωση επιχειρήσεων, αποτιμήσεις εταιρειών και ιδιωτικοποιήσεις. Υπήρξε ο ιδρυτής της Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., διευθύνων σύμβουλος της PQH, επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μέλος διοικητικού συμβουλίου σε αριθμό εταιρειών του ομίλου EFG.

«Οδηγός» η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου

Το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί αυτή την εποχή στις διεθνείς αγορές για ό,τι έχει χρώμα «ελληνικό» είναι πιθανόν να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν πλέον και οι επιχειρήσεις, ιδίως μετά και την επιτυχημένη έκδοση του πρόσφατου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, με επιτόκιο μόλις 1,85%. Χθες, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προχώρησε στην πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών του ομολογιακού δανείου των 60 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει το 2017 με ιδιαίτερη επιτυχία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εισηγμένης έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εκδώσει νέο ομολογιακό δάνειο ύψους της τάξεως των 120-150 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία αυτή την περίοδο «τρέχει» ένα ιδιαίτερα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προωθεί την κατασκευή και λειτουργία μιας νέας μονάδας φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου ονομαστικής ισχύος 660 MW στην περιοχή της Κομοτηνής, αντί ποσού 300 εκατ. ευρώ. Πάντως, για την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή