Το κορίτσι των Μπαρμπέιντος

Το κορίτσι των Μπαρμπέιντος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνη περίπτωση να φωτογραφίσω μια παραλία είναι να υπάρχει μια ξανθιά εκεί». Και να τη! Η ατάκα είναι του διάσημου φωτογράφου Slim Aarons, του ανθρώπου που υποστήριζε ότι τον ενδιαφέρει να φωτογραφίζει μόνο ελκυστικούς ανθρώπους να κάνουν ελκυστικά πράγματα, σε ελκυστικά μέρη. Ήταν η απάντηση που έδωσε στο περιοδικό Vanity Fair, όταν τη δεκαετία του '50 του ζήτησε να καλύψει φωτογραφικά τον πόλεμο της Κορέας. 

Η «ξανθιά» είναι η Sarah Marson Williams και πληροί όλες τις προδιαγραφές: στέκεται σε μια εξωτική παραλία στα Μπαρμπέιντος, είναι καλλίγραμμη, μαυρισμένη και πίνει κοκτέιλ. Ξέροντας τη δουλειά του διάσημου φωτογράφου, σε κάποιους ίσως μοιάζει παράταιρο να του ζητείται η κάλυψη ενός πολέμου, όμως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ιταλία, όπου τον έστειλαν τότε, είδε τόσες σφαγές που δεν θέλησε ποτέ ξανά να φωτογραφίσει κάτι τόσο σκοτεινό και βίαιο. 

Αντιθέτως, τον ενδιέφεραν η Μέριλιν Μονρόε, η Λορίν Μπακόλ και ο Κλαρκ Γκέιμπλ, οι Ρότσιλντ και οι Γκίνες, αλλά και ο Λάκι Λουτσιάνο. Κυρίως όμως ήταν ανώνυμοι όμορφοι άνθρωποι δίπλα σε πισίνες ή σε άλλες πολυτελείς τοποθεσίες. «Δεν έψαχνα ποτέ την υψηλή τέχνη», έλεγε ο ίδιος, ενώ, όπως συχνά υπενθύμιζε, «όλα είναι μπούρδες»… ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή