Μέγκαν Ραπίνο: Αγώνες πέρα από το γήπεδο

Μέγκαν Ραπίνο: Αγώνες πέρα από το γήπεδο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από εκείνες τις εξαιρετικές αθλήτριες και αθλητές των οποίων η επιρροή φτάνει πολύ πέρα από τα γήπεδα. Η Μέγκαν Ράπινο, η 34χρονη Αμερικανίδα ποδοσφαιριστής και συναρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, γύρισε από το 8ο Μουντιάλ Γυναικών που διεξήχθη πρόσφατα στη Γαλλία με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Χρυσό Παπούτσι (χάρη στα 6 γκολ που σκόραρε), αλλά και μια Χρυσή Μπάλα, ως καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης.

Γύρισε όμως και με ανανεωμένη διάθεση για να συνεχίσει τις αθλητικές και κυρίως τις μη αθλητικές της μάχες. Εκτός γηπέδων, η Ράπινο αγωνίζεται για την ίση οικονομική μεταχείριση ανδρών και γυναικών, είναι διακεκριμένο μέλος της αμερικανικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και έχει δηλώσει ότι δεν θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο αν ο Ντόναλντ Τραμπ την καλέσει για εθιμοτυπική επίσκεψη. Η διαδρομή της Ράπινο, αρχηγού σήμερα της Reign FC, ξεκίνησε στο Ρέντινγκ της Καλιφόρνια, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε με τους γονείς και τα πέντε αδέλφια της. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή της σε ηλικία τριών ετών.

«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να αγαπάμε περισσότερο και να μισούμε λιγότερο, να ακούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», δήλωσε η χαρισματική αθλήτρια στη διάρκεια της παρέλασης που έγινε στη Νέα Υόρκη για να εορταστεί η νίκη της ομάδας. «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ευθύνη όλων μας, του κάθε ανθρώπου που βρίσκεται εδώ σήμερα και του κάθε ανθρώπου που δεν είναι εδώ. Και του κάθε ανθρώπου που δεν θέλει να είναι εδώ. Του κάθε ανθρώπου που συμφωνεί και που δεν συμφωνεί. Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή