Παγωτό από χέρι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευτυχώς, η μόδα με τα φανταχτερά, φουσκωμένα σε όγκο παγωτά που ξεχειλίζουν από τις προθήκες πάει, πέρασε, και στην Αθήνα ανοίγουν περισσότερα αξιόλογα παγωτατζίδικα. Μεταξύ άλλων, εξαιρετικό παγωτό σερβίρουν εδώ και χρόνια στο Le Greche, στο μικρό Cremino ή, στα νότια, στο Choco Latte Milano.

 

Παγωτό από χέρι-1

 

Από τις κουζίνες των 3άστερων εστιατορίων της Ευρώπης εγκαταστάθηκε στην οδό Πρωτογένους, στο Μοναστηράκι, ένας καταρτισμένος ζαχαροπλάστης. Με σπουδές στη Le Cordon Bleu στο Παρίσι και στην Espaisucre στη Βαρκελώνη, την πιο σύγχρονη σχολή μαγειρικής παγκοσμίως, ο Βασίλης Παπαματθαίου στο Κόκκιον φτιάχνει θεσπέσιο παγωτό. Σε χωνάκι ή κυπελλάκι, δοκιμάστε σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ ή πραλίνα φουντουκιού, ή παγωτό με τυρί μασκαρπόνε που φτιάχνουν οι ίδιοι, με πετιμέζι και περγαμόντο, και βολτάρετε στο κέντρο. Εναλλακτικά, πιάστε μια θέση στα τραπεζοκαθίσματα που τοποθέτησαν επί της οδού Αθηνάς και επιλέξτε μία από τις τέσσερις νέες, μελετημένες προτάσεις του pasty chef, που σερβίρονται σε γενναίες μερίδες, όπως το καϊμάκι με ζελέ από κόκκινα φρούτα και μαρέγκα βανίλιας. Προς το Παγκράτι, στην πλέον δημοφιλή πιάτσα εξόδου, την Αρχελάου, το Μαραμπού προσφέρεται για ιταλικό τζελάτο με γεύσεις που προκύπτουν από τις δημιουργικές εμπνεύσεις της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου. Συνώνυμο του καλοκαιριού είναι η καρύδα με γιασεμί, έξτρα δροσερό το σαγκουίνι με ιβίσκο, απρόσμενα ωραία η μαύρη μπίρα. Ωστόσο, και οι κλασικές γεύσεις, όπως η σοκολάτα ή το ανθόγαλα, αλλά και τα σορμπέ αξίζουν την προσοχή σας.

Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, Τ/6981-563.511. / Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, Τ/ 210-7247037

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή