Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η εγκύκλιος προς τον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας

Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η εγκύκλιος προς τον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σημερινή εγκύκλιο που υπέγραψαν από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, για την παροχή οδηγιών προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σχετικά με την καταβολή των συντάξεων χηρείας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4611/2019, δίνονται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σαφείς οδηγίες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ταχύτερη απονομή των νέων συντάξεων στους δικαιούχους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Δίνεται, έτσι, ένα τέλος στον εμπαιγμό και την πολιτική σκοπιμότητα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία απλά νομοθέτησε για προεκλογικούς λόγους και χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας. Το χειρότερο είναι ότι αδιαφόρησε πλήρως και αδικαιολόγητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να εκδώσει την αναγκαία εγκύκλιο και χωρίς να δημιουργήσει το κατάλληλο λογισμικό για την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων στις συντάξεις χηρείας» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος προς τον ΕΦΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή