Αντιδράσεις προκάλεσε tweet της KLM για τις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο

Αντιδράσεις προκάλεσε tweet της KLM για τις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM στο Twitter στην οποία ενημέρωνε το επιβατικό κοινό για το ποιές είναι οι ασφαλείς αεροπορικές θέσεις σε περίπτωση συντριβής του αεροσκάφους. 

Βασιζόμενη σε έρευνα για τα ποσοστά θνησιμότητας των επιβατών η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα πίσω καθίσματα είναι τα ασφαλέστερα σε περίπτωση συντριβή, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter.

Σε συνέχεια των αντιδράσεων η KLM  αναγκάστηκε να αποσύρει το σχόλιό της ζητώντας συγγνώμη από τους χρήστες που έσπευσαν να την επικρίνουν για παραπλανητικά στοιχεία. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για άποψη της εταιρείας, ενώ σημείωσε ότι δεν είχε πρόθεση να πληγώσει τα αισθήματα κανενός.

To ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στη μέση του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια συντριβής είναι το υψηλότερο, σύμφωνα με μελέτες δεδομένων του περιοδικού «Time», έγραφε η εταιρεία στην επίμαχη ανάρτηση και πρόσθετε: «Το ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στις μπροστινές θέσεις είναι οριακά μικρότερο, ωστόσο είναι αρκετά μικρότερο για τα καθίσματα που βρίσκονται πίσω-πίσω».

Αντιδράσεις προκάλεσε tweet της KLM για τις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο-1

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μία εικόνα που απεικόνιζε μία αεροπορική θέση σ' ένα σύννεφο και την λεζάντα: «Τα καθίσματα στο πίσω μέρος ενός αεροπλάνου είναι τα ασφαλέστερα!». 

Αντιδράσεις προκάλεσε tweet της KLM για τις πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο-2

 

«H ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι θέσεις στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχαν ποσοστό θνησιμότητας 32%, αυτές που βρίσκονταν στη μέση 39% και αυτές που ήταν μπροστά 38%», αναφέρεται στην έρευνα που επικαλείται η αεροπορική εταιρεία δημοσιεύθηκε από το περιοδικό «Time» το 2015, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Mirror. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή