Μπάσκετ: Το… καλύτερο ΑΦΜ κερδίζει την άνοδο

Μπάσκετ: Το… καλύτερο ΑΦΜ κερδίζει την άνοδο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο συγχωνεύσεις, Κολοσσού – Χολαργού και Λαυρίου – Κύμης, με την εξαγορά του αριθμού φορολογικού μητρώου που έχει γίνει της… μόδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ, και η απαγόρευση δικαιώματος του Ολυμπιακού να λάβει πρόσκληση για να παίξει ξανά στην A1 κατηγορία διαμορφώνουν οριστικά το παζλ των ομάδων της Basket League την επόμενη περίοδο.

Το Λαύριο και ο Κολοσσός, που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά, ακολούθησαν το «μονοπάτι» των ανωνύμων εταιρειών που δίνει το δικαίωμα αγοράς του ΑΦΜ άλλων… πρόθυμων ομάδων – εταιρειών, οι οποίες δεν ήθελαν να παραμείνουν μέλη του ΕΣΑΚΕ και ομάδες της Α1 κατηγορίας. Με εφόδιο την ελάχιστη απήχηση που είχαν στο φίλαθλο κοινό των περιοχών όπου έδρευαν και οφείλοντας τη θητεία τους σε φυσικά πρόσωπα επενδυτών οι οποίοι έκριναν ότι δεν τους συμφέρει οικονομικά να συνεχίσουν να συντηρούν τις ομάδες τους, ο Χολαργός θα αντικατασταθεί από τον Κολοσσό και η Κύμη από το Λαύριο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε ο υποβιβασμός του Λαυρίου στην Α2, ύστερα και από την απόσυρση του σχετικού αιτήματος και της παράτυπης θετικής ψηφοφορίας από τα άλλα μέλη του συνεταιρισμού που του είχε δώσει παραμονή, αλλά αναμένεται η άμεση επιστροφή του στο επόμενο πρωτάθλημα μέσω… Κύμης. Οριστικά υποβιβασμένος χωρίς αγωνιστικούς λόγους και με δική του υπαιτιότητα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως δεν θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει στην Α1 με την πρόσκληση (wild card) που θα απευθύνει η πενταμελής επιτροπή (τρία μέλη της ΕΟΚ και δύο του ΕΣΑΚΕ), όπως αποφάσισε η λίγκα. Πάντως, ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφερόταν για τη συγκεκριμένη πρόσκληση που θα δοθεί σε τρίτη ομάδα από την περυσινή κατάταξη της Α2 κατηγορίας, με την Καστοριά και την Καρδίτσα να είναι οι πρώτες επιλαχούσες, ενώ ακολουθεί ο Ερμής Αγιάς, που φέρεται να έχει καλύτερες οικονομικές προδιαγραφές για να κάνει άλμα ανόδου.

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας και αναμένεται η δήλωση ή όχι από τους «ερυθρολεύκους».

• Από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, το NCAA και το πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν προέρχεται η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Ιθαν Χαπ (23 χρ., 2.08 μ.), ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αποτελεί επιλογή του τεχνικού Ντέιβιντ Μπλατ και θα έχει την πρώτη επαγγελματική εμπειρία της καριέρας του εκτός της πατρίδας του.

• Η αλλαγή ψυχολογίας που σκέπασε την απογοήτευση για τον αποκλεισμό από την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ U20 ώθησε την Εθνική Νέων να νικήσει τη Σερβία στην παράταση (78-72) και να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα θα παίξει αύριο (18.15) με αντίπαλο τη Σλοβενία για τις θέσεις 9-12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή