Το ύδωρ του Γιώργου Σαλταφέρου

Το ύδωρ του Γιώργου Σαλταφέρου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημιουργός με προστατευμένη εσωτερικότητα και χαμηλόφωνη δουλειά ενδοσκόπησης, ο Γιώργος Σαλταφέρος είναι ένας ζωγράφος που ιχνηλατεί διαδρομές στην ουσιαστική, αλλά φαινομενικά, αθέατη ζωή. Αυτές τις μέρες έχει νέα ατομική έκθεση στη γενέτειρά του, την Ανδρο, όπου παρουσιάζει 27 νέα και παλαιότερα έργα την ενότητα «Σαν νερό…» στον Χώρο Τέχνης & Μάθησης «Αδαμαντία» στο Νειμποριό Χώρας Ανδρου (έως 8 Αυγούστου). Τα μισά από τα έργα έγιναν για την έκθεση και τα υπόλοιπα έχουν παρουσιαστεί κυρίως στο εξωτερικό. Για τον Γιώργο Σαλταφέρο το υδάτινο στοιχείο αποτελεί σταθερή αναφορά και πηγή έμπνευσης, με ένα τρόπο εντελώς προσωπικό, σε σημείο οι «θάλασσές» του να είναι αυτονομημένες οντότητες με προσομοίωση γεωφυσικού ανάγλυφου.

Ο Σαλταφέρος προσέρχεται στην πράξη της ζωγραφικής ως ιερομόναχος, ή ως τιμητής μιας πράξης ηρωισμού που κατεπνίγη από την ιστορική καταγραφή, ως σκαπανέας ανεξερεύνητων περιοχών ή ως ερευνητής ψυχικών σπηλαίων. Τα έργα του με θέμα το νερό προσεγγίζουν το διφορούμενο στοιχείο της διαύγειας και της πυκνότητας, της επανάληψης και της διαρκούς ροής, της χρωματικής πίστης και της χρωματικής ελευθερίας. Η ζωγραφική του Γιώργου Σαλταφέρου εμπεριέχει τον σπόρο της πίστης σε κάθε τι που νοηματοδοτεί το ακατανόητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή