Χ.Α.: Απολογιών συνέχεια και για άλλες εγκληματικές επιθέσεις

Χ.Α.: Απολογιών συνέχεια και για άλλες εγκληματικές επιθέσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι χρόνια μετά την ποινική δίωξη εις βάρος στελεχών και μελών της Χ.Α. και του τότε πολιτικού της βραχίονα, η δίκη για τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α. με κορωνίδα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις απολογίες των κατηγορουμένων να διαδέχονται η μία την άλλη. Η δίκη, που έχει ήδη συμπληρώσει τρία και πλέον χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος Ιουλίου με απολογίες τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για άλλες εγκληματικές επιθέσεις, όπως εναντίον του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγυπτίων ψαράδων και άλλες. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, οπότε και εκτιμάται ότι θα κληθούν σε απολογίες τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που συγκροτούσαν το 2012 την κοινοβουλευτική της ομάδα, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. έως σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί στη δίκη, σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν την ταύτισή τους με εγκληματικές ενέργειες και το βαρύ κατηγορητήριο, ωστόσο παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν κατά το στάδιο των απολογιών. Αν δηλαδή θα εμφανιστούν ή όχι στο δικαστήριο, με μόνο προς το παρόν σίγουρο να προσέλθει, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την υπεράσπισή του, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Αλλωστε, από τα τότε στελέχη της Χ.Α. λίγοι πλέον έχουν απομείνει στις τάξεις του κόμματος, το οποίο δεν κατόρθωσε να εισέλθει ούτε στη Βουλή, ενώ η δικαστική διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη έως ότου το δικαστήριο καταλήξει σε απόφαση, στο τέλος του έτους, αν όλα προχωρήσουν κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή