Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/07/19)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης

Στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων μερών μέσω τηλεδιάσκεψης για το σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, στις 24 Ιουλίου, προχωρεί το Δ.Σ. της Folli Follie. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, για να παράσχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την προτεινόμενη αναδιάρθρωση και τους σχετικούς όρους συμφωνίας (term sheet) που ανακοινώθηκαν στις 15 Ιουλίου 2019». Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση, υποστηρίζει η διοίκηση, λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών και αποσκοπεί στην παροχή βιώσιμης κεφαλαιακής δομής για την εταιρεία και της παροχής της δυνατότητας προς τον όμιλο να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους του και να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική του απόδοση. Είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτήν τη φορά θα κατορθώσει να πείσει τους ομολογιούχους η διοίκηση της Folli Follie, δεδομένου πως η PwC αναφέρει πως η έκθεση ελέγχου πιθανώς δεν είναι πλήρης, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε πολλά στοιχεία.

Διανέμει έκτακτο μέρισμα ύψους 28,5 εκατ. ο ΟΤΕ

Εκτακτο μέρισμα ύψους 28,5 εκατ. ευρώ ή περίπου 0,06 ευρώ ανά μετοχή διανέμει ο ΟΤΕ. Το μέρισμα είναι προϊόν της πώλησης της Telekom Albania στις αρχές του έτους. Με τη διανομή αυτή, ο ΟΤΕ συνολικά διένειμε φέτος μερίσματα ύψους 250 εκατ. ευρώ ή περίπου 0,52 ευρώ/μτχ. Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι του οργανισμού, τον περασμένο μήνα, είχαν εγκρίνει τη διανομή μερίσματος 220 εκατ. ευρώ (0,46 ευρώ/μτχ.) για τα κέρδη της χρήσης του 2018. Δικαιούχοι του έκτακτου μερίσματος είναι οι μέτοχοι της 23.07.2019 και η διανομή του θα ξεκινήσει 26.07.2019.

Ερχεται καινούργια διοίκηση στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Αλλάζει η διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Επικεφαλής αναμένεται να οριστεί ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Ασκούνης. Είναι η πρώτη αλλαγή διοίκησης που συντελείται στο νεοσύστατο υπουργείο Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης της ΚτΠ Α.Ε. ήδη έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Στους υπόλοιπους φορείς που μεταφέρονται στο υπουργείο θα υπάρξουν επίσης αλλαγές, αλλά μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που θα ορίσει τη νέα δομή τόσο της κυβέρνησης όσο και του συγκεκριμένου υπουργείου.

Αμεσα σε διαβούλευση το αναπτυξιακό σχέδιο

Μάχη με τον χρόνο δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει εγκαίρως την κατάρτιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο αρμόδιος υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, στόχος είναι να έχει τεθεί το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση έως το τέλος Ιουλίου, ώστε να ψηφιστεί μέχρι τέλος Αυγούστου και πάντως πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), καθώς η κυβέρνηση θέλει να δώσει το φιλοεπενδυτικό της στίγμα πριν από το μεγάλο αυτό γεγονός. Προσχέδιο υπάρχει, όμως ο υπουργός λαμβάνει υπόψη του και τις απόψεις των φορέων που συναντά σε καθημερινή βάση.

Νέος γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ ο Δ. Τσάκωνας

Τον Δημήτρη Τσάκωνα, ένα στέλεχος από τα «σπλάχνα» του υπουργείου Οικονομικών, που μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), τοποθέτησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ως γενικό διευθυντή του οργανισμού με χθεσινή απόφασή του. Ο κ. Τσάκωνας δοκιμάστηκε στην πράξη κατά τις τελευταίες εκδόσεις ομολόγων, αφού επί της ουσίας προΐσταται του ΟΔΔΗΧ από τότε που αποχώρησε ο Στέλιος Παπαδόπουλος. Η επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου την περασμένη Τρίτη φαίνεται πως σφράγισε την απόφαση της κυβέρνησης να τον αναβαθμίσει, τοποθετώντας τον σε μια θέση που παρέμενε κενή. Ο Δημήτρης Τσάκωνας είναι πτυχιούχος μαθηματικός, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική και υπηρετεί ως μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών στο υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή