80 χρoνια πριν… 19-7-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΪΡΟΝΣΑΪΝΤ: Αι διεξαγόμεναι […] αγγλοπολωνικαί στρατιωτικαί συνομιλίαι αποβλέπουν εις το να καταστήσουν αποτελεσματικήν την αντίστασιν κατ’ ενδεχομένης γερμανικής επιθέσεως. Καθ’ α αγγέλλεται εκ Βαρσοβίας ο Αγγλος στρατηγός Αϊρονσάιντ [αριστερά] έσχε συνομιλία μετά του κ. Μπεκ [δεξιά] διαρκέσασαν περί την ημίσειαν ώραν. […] Δεν πρόκειται περί απλής επισκέψεως φιλοφροσύνης. Οι Παρίσιοι, το Λονδίνον και η Βαρσοβία ετοιμάζουν δύναμιν, η οποία θα είναι ικανή να αντιστή νικηφόρως κατά οιασδήποτε επιθέσεως.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ: Φροντίσατε να υποβάλητε μέχρι της 22ας Ιουλίου δήλωσιν εις το Υφυπουργείον Τύπου και Τουρισμού με τα στοιχεία του Ραδιοφώνου σας. […] Ουδείς εξαιρείται της απογραφής του ραδιοφώνου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η Α.Ε. ο πρεσβευτής της Γιουγκοσλαυίας κ. Αλέξανδρος Βούκτσεβιτς, […] ευηρεστήθη να προβή εις τας κάτωθι δηλώσεις […]: «Η Γιουγκοσλαυία και η Ελλάς ηκολούθησαν πάντοτε εντός του πλαισίου της Βαλκανικής Συνεννοήσεως δημιουργικήν πολιτικήν. […] Η οδός την οποίαν η Ελλάς και η Γιουγκοσλαυία ακολουθούν είναι η οδός της ειρήνης και αι προσπάθειαί των τείνουν μόνον εις την εξασφάλισιν και ενίσχυσιν της ειρήνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή