ΗΠΑ: Ο Γιουτζίν Σκαλία νέος υπουργός Εργασίας

ΗΠΑ: Ο Γιουτζίν Σκαλία νέος υπουργός Εργασίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δικηγόρο Γιουτζίν Σκαλία, γιο του αποβιώσαντος δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου, Αντονιν Σκαλία, επέλεξε ως νέο υπουργό Εργασίας ο Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να αναρτήσει την επιλογή του στο προσφιλές του Twitter, την Πέμπτη το βράδυ, λίγες μόνο ημέρες μετά την παραίτηση του προηγούμενου υπουργού Εργασίας Αλεξάντερ Ακόστα, ο οποίος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του μετά τη δριμύτατη κριτική που δέχθηκε αναφορικά με μια συμφωνία που συνήψε το 2008 με τον μεγιστάνα Τζέφρι Επσταϊν, ο οποίος σήμερα βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία της κατά συρροήν σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

«Ο Τζιν», έγραψε ο Τραμπ, «είχε μία πολύ επιτυχή σταδιοδρομία στον νομικό και εργασιακό τομέα. Είναι αξιοσέβαστος, όχι μόνο ως νομικός, αλλά ως νομικός με μεγάλη εμπειρία συνεργασίας στο υπουργείο και αλλού». Οσον αφορά την ιδιωτική του εργασιακή εμπειρία, ο Σκαλία είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αμφισβήτηση των ομοσπονδιακών κανονισμών κατά την εκπροσώπηση επιχειρηματιών πελατών του.

Εφόσον εγκριθεί η επιλογή του προέδρου Τραμπ, ο Σκαλία θα επιστρέψει στο υπουργείο όπου είχε θητεύσει ως νομικός σύμβουλος επί κυβερνήσεως Τζορτζ Μπους του νεότερου. Εχει, εξάλλου, εργαστεί και για το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς μεταξύ 1992-1993 υπήρξε ειδικός βοηθός του υπουργού Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ. Λίγο μετά την ανακοίνωση της επιλογής του προέδρου Τραμπ σχετικά με το πρόσωπο του νέου υπουργού Εργασίας, διατυπώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις. Ενδεικτικά, o επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη, Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter ότι ο πρόεδρος Τραμπ «χάνει την ευκαιρία να προτείνει έναν μαχητή για τους εργαζομένους, όπως θα ήταν ένα μέλος συνδικάτου, για το αξίωμα του επόμενου υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ. Αντιθέτως, επέλεξε κάποιον που έχει αποδείξει ότι τοποθετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή