Μητσοτάκης: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά»

Μητσοτάκης: «Λίγα λόγια, πολλή δουλειά»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγίες και συστάσεις προς τους βουλευτές του για πολλή δουλειά, λίγα λόγια και παρεμβάσεις ουσίας και πολιτικού ήθους απηύθυνε στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της Ν.Δ., αλλά και στην ανανέωση της σύνθεσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – 62 πρόσωπα εκλέγονται για πρώτη φορά.

«Ο προσανατολισμός μας είναι περισσότερο στην πράξη και λιγότερο στα λόγια», είπε ο πρωθυπουργός στην κατάμεστη αίθουσα της Γερουσίας υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών και έδωσε τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι ουσιαστικοί, σαφείς και τεκμηριωμένοι στις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Να «απαντούν πειστικά στις αντίθετες αιτιάσεις, κυρίως όμως πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος», σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στόχευση είναι και η αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού λόγου.

«Δημοκρατική κατάκτηση»

Αναφερόμενος στην εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου, μίλησε για «ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία», ενώ χαρακτήρισε «δημοκρατική κατάκτηση» την «απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί και ότι θα είναι μια μάχη που θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Ν.Δ. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να τη δώσει ο καθένας με το παράδειγμά του, τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία και με την προσωπική συμπεριφορά. Ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχυ ψηλά, δηλώνοντας ότι στόχος είναι η νέα Βουλή να είναι «η καλύτερη της Μεταπολίτευσης», «παράγοντας ορθό λόγο, νομιμότητα, πολιτικό πολιτισμό». Και ξεκαθάρισε ότι τον τόνο θα δώσει η πλειοψηφία, ενώ απηύθυνε αυστηρό μήνυμα ότι «κανόνας μας είναι οι κανόνες». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές να είναι ενημερωμένοι για τα θέματα των τομέων τους και να είναι παρόντες στην Ολομέλεια, αλλά και στις επιτροπές.

«Βαρύ βήμα»

Οπως είπε, «δεν θα ξαναδούμε και δεν πρέπει εμείς να ανεχθούμε κενά έδρανα στο ελληνικό Κοινοβούλιο», ενώ τους ζήτησε να είναι συνδεδεμένοι με τις εκλογικές τους περιφέρειες για να μεταφέρουν τα μηνύματα των πολιτών. Απευθυνόμενος δε στους νεοεκλεγέντες, χαρακτήρισε τη βουλευτική ιδιότητα «αυτόνομη πρόκληση», θυμίζοντάς τους ότι το βήμα της Βουλής είναι «βαρύ βήμα». Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του νέου προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, σημειώνοντας ότι στο πρόσωπό του και στο ρεκόρ ψήφων που έλαβε «αναγνωρίστηκε το ήθος και η προσωπική του πορεία», αλλά και του Σταύρου Καλαφάτη που εξελέγη διά βοής νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο μεταξύ, στο χθεσινό πυκνό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, έγινε χθες το μεσημέρι και συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Κωστή Χατζηδάκη, προφανώς για το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ και ενόψει των τριημέρου προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που αρχίζει απόψε στις 6 με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και όπου δεν αποκλείονται ανακοινώσεις και για τη ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή