Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά

Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανεβάσει στην ομιλία της στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει σκληρή κριτική έναντι της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητήματων, γεγονός που αποτυπώνει και τη γενικότερη πολιτική στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής η Χαριλάου Τρικούπη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κεντρικός άξονας της ομιλίας της κ. Γεννηματά θα κινηθεί στη λογική πως η Ν.Δ. ήδη έχει αναιρέσει πολλά από εκείνα που έλεγε. Στην κορυφή βρίσκονται οι επιλογές των γενικών γραμματέων, που σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ κινήθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετη λογική «από την αξιοκρατία που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης».

Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Γεννηματά θα ασκήσει κριτική και στο νέο υπουργικό συμβούλιο που «μόνο μικρό και ευέλικτο δεν είναι». Στο στόχαστρο του μικρού κεντροαριστερού πόλου βρίσκονται και θέματα κεντρικής πολιτικής φύσεως, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα και η συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικά όσον αφορά τις Πρέσπες, συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν πως «η Νέα Δημοκρατία ήδη έχει ξεχάσει την κριτική που ασκούσε» και αυτό δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί.

Στόχος της κ. Γεννηματά είναι με το καλημέρα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου να μην αφήσει περαιτέρω χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στο αντιπολιτευτικό τερέν. Δεν είναι τυχαίο πως βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας στην «Κ» το νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές, έλεγε πως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μεν μεγάλο κομμάτι του κόσμου της Κεντροαριστεράς, αλλά «την πατρότητα» του χώρου την έχει ακόμα ο πολιτικός επίγονος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ. Ανεξάρτητα πάντως από εικασίες και πολιτικές εκτιμήσεις, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως από τούδε και στο εξής το βάρος της κριτικής του ΚΙΝΑΛ πέφτει στη νέα κυβέρνηση. «Αν ο Μητσοτάκης αναζητά πρόθυμους συμμάχους σε εμάς, καλύτερα να το ξεχάσει», σημείωναν στην «Κ» οι ίδιες πηγές. Στην ερώτηση, δε, αν η τοποθέτηση αυτή αφορά και τον εκλογικό νόμο και την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, που από τον Σεπτέμβριο θα έρθει εμφατικά στην επικαιρότητα, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη «αφορά και αυτό», δείχνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής έχει κλείσει οριστικά την εποχή του φλερτ με την Πειραιώς και έχει μπει σε τροχιά «αντιδεξιάς» πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή