Το δεξαμενόπλοιο αγνόησε το σήμα κινδύνου, υποστηρίζει η Τεχεράνη

Το δεξαμενόπλοιο αγνόησε το σήμα κινδύνου, υποστηρίζει η Τεχεράνη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν οδήγησε το δεξαμενόπλοιο υπό βρετανική σημαία που κατέλαβε στο Στενό του Ορμούζ στο κοντινό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, με το πλήρωμα του να παραμένει εντός του δεξαμενόπλοιου, ενώ διεξάγεται έρευνα για το ατύχημα που συνέβη, με την εμπλοκή ενός ιρανικού αλιευτικού σκάφους, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το δεξαμενόπλοιο Stena Impero συγκρούστηκε με το ιρανικό αλιευτικό, ενώ αγνόησε το σήμα κινδύνου που του είχε στείλει το ιρανικό σκάφος, όπως μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τον υπεύθυνο της λιμενικής αρχής στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA επικαλούμενο τον υπεύθυνο της λιμενικής αρχής στην περιοχή, το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε το Ιράν ήταν κενό φορτίου.

Τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ενδεχόμενο να καταθέσουν για τεχνικά ζητήματα, δήλωσε ο επικεφαλής Λιμένων και Ναυτιλιακού Οργανισμού στη νότια επαρχία Χορμοζγκάν, Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

«Αν κριθεί απαραίτητο και μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών, το πλήρωμα ενδέχεται να καταθέσει για τεχνικά θέματα» μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο τον Αφιφιπούρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή