Ιρανός ΥΠΕΞ: Να μην παρασυρθεί από τη φιλοπόλεμη στάση των ΗΠΑ και του Ισραήλ η Βρετανία

Ιρανός ΥΠΕΞ: Να μην παρασυρθεί από τη φιλοπόλεμη στάση των ΗΠΑ και του Ισραήλ η Βρετανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία «να μην παρασυρθεί» από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, στις προσπάθειες τους να προκαλέσουν μία μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση με το Ιράν.

Ο ίδιος είπε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, αλλά και οι σύμμαχοί του στο Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, αλλά και στα Εμιράτα, προσπαθούν να προκαλέσουν μία πολεμική σύγκρουση με το Ιράν, αφού απέτυχαν να παρασύρουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια επίθεση κατά της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζαρίφ δήλωσε πως μόνο «η σύνεση και η προνοητικότητα» θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Βρετανίας, μετά την κατάσχεση από την Τεχεράνη του -υπό βρετανική σημαία- δεξαμενόπλοιου Stena Impero.

«Έχοντας αποτύχει να παρασύρουν τον Ντόναλντ Τραμπ στον Πόλεμο του Αιώνα και φοβούμενοι την κατάρρευση της ομάδας του, ο Τζον Μπόλτον στρέφει την χολή του κατά της Βρετανίας, ελπίζοντας ότι θα την τραβήξει στο βάλτο» έγραψε ο Ιρανός ΥΠΕξ στο Twitter. «Μόνο η σύνεση και η προνοητικότητα μπορούν να εμποδίσουν αυτά τα τεχνάσματα», πρόσθεσε.

Η Βρετανία από την πλευρά της, χαρακτήρισε την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου ως μία «εχθρική ενέργεια».

Ωστόσο, η Τεχεράνη για εβδομάδες έλεγε ότι θα εκδικηθεί την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Grace 1 από βρετανικές δυνάμεις για παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή