ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Κρέμα, Επιδόρπια, Μπουγάτσα, Ζάχαρη και Αλεύρι

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 20΄, Χρόνος: 45΄, Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας λιωμένο για το ταψί
  • 5 - 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω). Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας πού και πού. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο.Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 45 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Αναμειγνύουμε την άχνη με την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα άχνης-κανέλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε το γλυκό προτού σερβίρουμε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ