Ολυμπιακός: Το ταξίδι τώρα αρχίζει

Ολυμπιακός: Το ταξίδι τώρα αρχίζει

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (20.00) στην Τσεχία το πρώτο του βήμα στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι, με αντίπαλο τη Βικτόρια Πλζεν. Ο αρχικός του στόχος δεν είναι άλλος από την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος για τους «ερυθρόλευκους», που επιθυμούν διακαώς την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μάλιστα, ήδη, γνωρίζουν από χθες ότι επόμενο εμπόδιο στον δύσβατο δρόμο για τα αστέρια, είναι η τουρκική Μπασακσεχίρ (6 ή 7/8 στην Πόλη, 13/8 στο Καραϊσκάκη), η οποία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει απέναντι στη Βικτόρια, τότε θα πάει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα, όπου θα τον περιμένει η βελγική Αντβέρπ (8/8 Βέλγιο, 15/8 Φάληρο).

Ομως, πριν από όλα αυτά υπάρχει το σήμερα. Η Βικτόρια Πλζεν δεν είναι το όνομα που προκαλεί δέος, όμως είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που πέρυσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πλασαρίστηκε πίσω από τη Ρεάλ και τη Ρόμα, αφήνοντας στην 4η θέση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Μαρτίνς, μιλώντας χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, δεν είπε παρά το αυτονόητο. Η σκέψη όλων είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δυνατότητες υπάρχουν και με το παραπάνω. Οπως υπάρχει θέληση και αυτοπεποίθηση. Το θέμα είναι όλα αυτά να βγουν στο γήπεδο, καθώς άλλες χρονιές ο Ολυμπιακός τέτοια εποχή έδινε ακόμα φιλικά προετοιμασίας και τώρα έχει κληθεί να δώσει έναν επίσημο αγώνα, ο οποίος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό του μέλλον.

«Αυτό δεν είναι δικαιολογία για εμάς και δεν θα σταθεί εμπόδιο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το εφαρμόσουμε. Θα παίξουμε μπροστά σε περίπου 500 οπαδούς του Ολυμπιακού που έχουν ταξιδέψει και πρέπει να δείξουμε τα ίδια καλά στοιχεία με τα φιλικά παιχνίδια. Θα είναι ένας ωραίος αγώνας και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», απάντησε ο Πορτογάλος τεχνικός αναφερόμενος στο χρονικό σημείο του αποψινού ραντεβού, ενώ ρωτήθηκε –όπως ήταν αναμενόμενο– και για το αν έχει ξεπεραστεί στου Ρέντη το σοκ του τραυματισμού του Φορτούνη.

«Φυσικά και είναι πολύ σημαντικός παίκτης που θα μας λείψει πολύ, αλλά για τους επόμενους έξι μήνες δεν θα είναι μαζί μας και πρέπει να καλύψουμε το κενό. Εχουμε αρκετούς παίκτες που μπορούν να το κάνουν και όχι μόνο τον Βαλμπουενά», είπε χαρακτηριστικά.

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος μέσος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει και προσωπικό κίνητρο, καθώς δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οσον αφορά τα πλάνα του Μαρτίνς, δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα σε σχέση με τα όσα έχει δείξει στα φιλικά προετοιμασίας. Μοναδικό ερώτημα αποτελεί ο παρτενέρ του Γκιγιέρμε στα χαφ με τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά να διεκδικούν τη θέση. Ετσι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα, στα άκρα της άμυνας οι Ομάρ και Τσιμίκας, ενώ Σεμέδο και Παπαδόπουλος θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ή Καμαρά θα είναι στα χαφ και μπροστά τους η τριάδα των Βαλμπουενά, Μασούρα και Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκερέρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή