Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 15:21 σήμερα, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο.

Live εικόνα από το σημείο (πηγή: rpn.gr)

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)-1

Στη Ραφήνα μετέβη εκτάκτως ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να συντονίσει επιτόπου τις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 15:27, ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, του δήμου Μαραθώνα. 

Στο δεύτερο αυτό μέτωπο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)-2

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, έχει δοθεί εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των οδών Λ. Μαραθώνος και Λ. Φλέμινγκ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Βαρνάβα και Ραφήνα (φωτογραφίες)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή