Οι ΗΠΑ ενδέχεται να κατέρριψαν και 2ο ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον Κόλπο

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να κατέρριψαν και 2ο ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον Κόλπο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ενδέχεται να κατέρριψαν και δεύτερο ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Χορμούζ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Την περασμένη Πέμπτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού τους "κατέστρεψε" ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο το απείλησε, πλησιάζοντας σε πολύ μικρή απόσταση. Η Τεχεράνη όμως υποστηρίζει ότι δεν έχει χάσει κανένα τέτοιο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος.

"Όπως πάντα, ήταν μια σύνθετη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι στοχοθετήθηκαν με επιτυχία δύο μη επανδρωμένα αεοσκάφη", είπε ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Νωρίτερα, άλλος Αμερικανός αξιωματούχους που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Boxer ίσως να κατέρριψε δύο αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα. "Σίγουρα καταρρίψαμε το ένα… Ίσως να υπήρχε και δεύτερο", σημείωσε.

Τον Ιούνιο, το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον Κόλπο, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο εδάφους-αέρος. Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, αν και η Ουάσινγκτον επιμένει ότι βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή