Εργο στην Ιταλία ανέλαβε η Ιntracom Telecom

Εργο στην Ιταλία ανέλαβε η Ιntracom Telecom

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακού δικτύου στην Ιταλία, συμμετέχει η Intracom Telecom. Η ρωσικών συμφερόντων, με έδρα την Ελλάδα, εταιρεία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού θα προσφέρει την τεχνολογία WiBAS για να αναπτυχθεί ένα δίκτυο υπερυψηλής ευρυζωνικότητας που θα εκτείνεται σε απομακρυσμένες και ημιαστικές περιοχές της Ιταλίας. Στην πράξη, το αντίστοιχο rural broadband της Iταλίας θα βασιστεί σε τεχνολογία της ελληνικής εταιρείας.

Το δίκτυο θα αναπτυχθεί από την Οpen Fiber, την ημικρατική εταιρεία της Ιταλίας. Η τελευταία ελέγχεται από το ιταλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (50%) και την ιταλική ΔΕΗ, δηλαδή την Enel (50%). H Open Fiber, σύμφωνα με το καταστατικό της αναπτύσσει δίκτυα νέας γενιάς, ενσύρματα οπτικών ινών και ασύρματα κινητής τηλεφωνίας (4ης και 5ης γενιάς). Στη συνέχεια, η ημικρατική εταιρεία διαθέτει τα δίκτυά της στη χονδρική, δηλαδή σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας (Vodafone, Tiscali, Fastweb, Wind κ.ά.).

To ύψος του συμβολαίου της Intracom Telecom με την Open Fiber δεν ανακοινώθηκε. Ωστόσο πρόθεση των δύο πλευρών είναι να φτάσουν σε 20 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα οποία υπο-εξυπηρετούνται τηλεπικοινωνιακά από τους υφιστάμενους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η σύμβαση θα καλύψει τις 20 από τις 21 περιφέρειες της χώρας. Oι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία σταθερής ασύρματης πρόσβασης (fixed wireless access ή FWA) προκειμένου να προσφέρουν ευρυζωνικές συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων στην ιταλική επαρχία. «Η τεχνολογία FWA με την οποία η Intracom Telecom κέρδισε τον διαγωνισμό, θα χρησιμοποιηθεί διεξοδικά σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές ή σε περιοχές με διασκορπισμένα σπίτια», ανέφερε η ανακοίνωση της Intracom Telecom. Η τεχνολογία FWA, σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, είναι η μόνη που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη σε περιοχές με ελάχιστη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και, παράλληλα, η πλατφόρμα WiBAS 26/28 GHz είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης με ταχύτητες που αγγίζουν το 1 Gbps.  «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το φιλόδοξο σχέδιο της Open Fiber να προσφέρει στους Ιταλούς πολίτες ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, καθώς το 25% του πληθυσμού εξακολουθεί να κατοικεί σε αγροτικές περιοχές», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Telecom, Mοχάμετ Αχμέτ. Η Intracom Telecom σχεδιάζει τις τεχνολογικές της λύσεις στην Ελλάδα και αξιοποιεί τη γραμμή παραγωγής που διαθέτει στη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή