Bloomberg: Να δουν οι επενδυτές τολμηρά μέτρα

Bloomberg: Να δουν οι επενδυτές τολμηρά μέτρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδος και ο πρωθυπουργός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δείξουν στους επενδυτές ότι μπορούν να λάβουν περισσότερα τολμηρά μέτρα για να μεταμορφώσουν ριζικά την οικονομία ώστε να ξεφύγει από τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το Bloomberg τονίζει ακόμη ότι καθώς η χώρα βρισκόταν στο peak της κρίσης της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, κατάργησε το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να παίρνουν έξι επιπλέον ημέρες άδεια εάν εργάζονται μπροστά σε οθόνες υπολογιστή για περισσότερο από πέντε ώρες την ημέρα, χαρακτηρίζοντάς το αναχρονιστικό προνόμιο.

«Θα χρειαστεί επίσης να πείσει τους πληγέντες από την κρίση Ελληνες ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες εποχές –και όλα αυτά αντιμετωπίζοντας πολλούς περιορισμούς από τους πιστωτές όπως ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας», επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Εάν ο Μητσοτάκης κάνει κάποια από τα πράγματα που έχει δηλώσει ότι θα κάνει στους επόμενους 12 μήνες, θα είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο Ανδρέας Λιβέρης, πρόεδρος του Hellenic Initiative. Ο Μητσοτάκης, με προϋπηρεσία στις Chase Bank και McKinsey & Co στο Λονδίνο πριν ασχοληθεί με την πολιτική, έχει υποσχεθεί χαμηλότερους φόρους και κίνητρα για επενδύσεις.

Εχει δεσμευθεί να ξεμπλοκάρει projects που εκτιμώνται στα 11 δισ. ευρώ που βαλτώνουν για χρόνια λόγω της γραφειοκρατίας, δηλώνοντας ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι κρίσιμη για την αναζωογόνηση μιας οικονομίας που έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης της Ελλάδος. «Προτού οι επενδυτές ασχοληθούν περαιτέρω, θέλουν να δουν εάν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και εάν τα μέτρα θα έχουν πραγματικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Γιώργος Στάμας, πρόεδρος του Hellenic Initiative.

«Θα θέλουν να δουν στις πρώτες 100 ημέρες ποιες θα είναι οι νομοθετικές δράσεις και εάν οι Ελληνες θα βγουν ξανά στους δρόμους», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή