Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος προσπαθούν να περάσουν οι ιστιοπλόοι μέσα από τον ιστορικό αγώνα «Ράλλυ Αιγαίου». Με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, και την υποστήριξη της Helmepa, για δεύτερη χρονιά οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν σε συμβολικούς καθαρισμούς ακτών στα νησιά – σταθμούς της διοργάνωσης ενώ, εφέτος, για πρώτη φορά μπήκαν και καθάρισαν και θαλάσσιες περιοχές.

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»-1

«Όπως ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, έτσι και η θάλασσα αποτελεί και σπίτι των ιστιοπλόων. Πρώτοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία του», μας είπαν οι αθλητές που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση του «56ου Ράλλυ Αιγαίου».

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»-2

Στον πρώτο σταθμό της διοργάνωσης, την Αστυπάλαια, μέλη από τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών και αντιπροσωπεία από το πλήρωμα της πυραυλακάτου «Ξένος», που ακολουθεί τη διοργάνωση, μετέβησαν στην παραλία Βρυσί. Η αμμουδιά είχε γεμίσει από κάθε λογής πλαστικά απορρίμματα και η άμμος ήταν δυσδιάκριτη. Ύστερα από, περίπου, δύο ώρες καθαρισμού αποκαλύφθηκε μία πανέμορφη παραλία. Παράλληλα με τη δράση στη στεριά ο επικελευστής αυτοδύτης Φώτης Τσιάκλας, από την ΤΠΚ «Ξένος», μαζί με ιστιοπλόους, καθάρισαν και τη θάλασσα που ήταν γεμάτη από πλαστικές σακούλες.

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»-3

Στην περιοχή Μακρύς Γιαλός της Αστυπάλαιας, αθλητές από την ιστιοπλοϊκή ομάδα Bullet – Encode βούτηξαν και καθάρισαν μία περιοχή από το λιμάνι όπου είχε δέσει το ιστιοφόρο τους. Οι δράσεις καθαρισμού παραλιών θα συνεχιστούν και στον επόμενο σταθμό της διοργάνωσης, τη Μήλο.

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»-4

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί τα σκάφη απέπλευσαν από την Αστυπάλαια με προορισμό τη Μήλο. Το μελτέμι συντρόφευσε τα ιστιοφόρα σε δύο κούρσες που θα κρίνουν κατά πολύ τις θέσεις στη γενική κατάταξη. Ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες, στα Performance προηγείται το σκάφος «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Σουβαλτζής – Τσουλφάς) και ακολουθούν το «Αιολία» (Σπύρος Παπαντωνίου) και το «Bullet – Encode» (Δεληγιάννης – Καμπουρίδης). 

Οι ιστιοπλόοι στέλνουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας»-5

Στα Sport πρώτο είναι το Water Gipsy (Μαραγκουδάκης – Κυριακίδης), δεύτερο ο «Κορμοράνος» (Κωνσταντίνος Μανιουδάκης), και τρίτο το «Afroditi Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης). Χορηγός της διοργάνωσης είναι και η «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή