Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/07/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο με ραντεβού επίσκεψη στις εφορίες

Μόνο εφόσον έχουν κλείσει ραντεβού θα μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι φορολογούμενοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις και θέλουν να επισκεφθούν τα τμήματα ελέγχου. Σύμφωνα με οδηγίες του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, από τούδε και στο εξής η προσέλευση στις εφορίες και στα ελεγκτικά κέντρα θα πραγματοποιείται αφότου προηγηθεί επικοινωνία με γραμματεία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ώστε να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη τους. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω αιτήματος, το οποίο: α) υποβάλλεται αυτοπροσώπως στην αρμόδια υπηρεσία ή β) αποστέλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ). Προσερχόμενος ο ενδιαφερόμενος θα απευθύνεται στη γραμματεία της υπηρεσίας, όπου θα του χορηγείται κάρτα με την ένδειξη «Επισκέπτης» και την οποία θα φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην υπηρεσία.

Αποχώρησε ο Ν. Μυρτάκης από την Παγκρήτια

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε από τη θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας ο Νικόλαος Μυρτάκης, ο οποίος είναι από τα ιδρυτικά μέλη της, με συμμετοχή στο Δ.Σ. από το 1993. Ο κ. Μυρτάκης διατηρεί τη θέση του προέδρου στην Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, ενώ παραμένει και στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική και θα μετέχει επίσης σε συμβουλευτική επιτροπή την οποία θα συγκροτήσει στο άμεσο μέλλον η τράπεζα. Το Δ.Σ. της τράπεζας θα επανασυγκροτηθεί σε σώμα την 1η Αυγούστου.

Αίτηση ανάκλησης για barcode στις εφημερίδες

Τη Δευτέρα κατατέθηκε από τις εταιρείες ΟΤΕ-SingularLogic η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση του πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης της κυκλοφορίας των εντύπων, γνωστό ως barcode. Βασικό επιχείρημα των εταιρειών είναι ότι οι προδιαγραφές του αναγνώστη (barcode scanner) δεν περιορίζουν τον ανταγωνισμό, όπως ισχυρίστηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί προμηθευτές που εισάγουν αντίστοιχα προϊόντα. Η αίτηση αναστολής, ωστόσο, δεν υπογράφεται από την αναθέτουσα αρχή του έργου, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας.

Ο Πρεμ Γουάτσα στηρίζει τα σχέδια της Eurobank

Ειδική αναφορά στον μεγαλομέτοχο της Eurobank Πρεμ Γουάτσα έκανε χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φωκίων Καραβίας, σημειώνοντας ότι το σχέδιο εξυγίανσης φέρει τη στήριξη των μετόχων, τόσο της Eurobank όσο και της Grivalia. «Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη σταθερή εμπιστοσύνη και αρωγή των μετόχων μας – και ξεχωριστά της Fairfax και του Πρεμ Ουάτσα, που ήταν και πριν από λίγες ημέρες ξανά στη χώρα μας, τον επενδυτή που πίστεψε όσο κανείς άλλος ότι η Ελλάδα μπορούσε να τα καταφέρει», επεσήμανε ο κ. Καραβίας, για να καταλήξει ότι «αισθανόμαστε ακέραια την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των μετόχων μας».

Attica Group: Αντλησε 175 εκατ. με επιτόκιο 3,4%

Κατά 2,1 φορές καλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου 5ετούς διάρκειας της Attica Group, με την εισηγμένη να αντλεί 175 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα όρια του εύρους απόδοσης που είχε προσδιορισθεί, στο 3,4%. Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 375,6 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε πως η έκδοση είναι εξασφαλισμένη με το ενεργητικό της εταιρείας (πλοία) και έχει προαναγγελθεί πριν αρκετούς μήνες, ωστόσο η διοίκηση επέλεξε να περιμένει τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι ομολογίες θα είναι διαπραγματεύσιμες στην ελληνική κεφαλαιαγορά, ενώ το 66,86% του συνόλου της έκδοσης κατανεμήθηκε σε ιδιώτες επενδυτές και το 33,14% σε ειδικούς επενδυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Attica Group, ιδιοκτήτρια και λειτουργός των Blue Star Ferries, Superfast Ferries και της Hellenic Seaways, με τα κεφάλαια αυτά θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο δανεισμό με χαμηλότερο επιτοκιακό κόστος, ενώ μέρος του προϊόντος της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί και για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή