«Μυστήριο» γύρω από τον φόνο στο Περιστέρι

«Μυστήριο» γύρω από τον φόνο στο Περιστέρι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο καλύπτει τον φόνο του νεαρού Τούρκου, το απόγευμα της Τετάρτης, σε καφετέρια στο Περιστέρι. Το θύμα δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στο σώμα και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Αττικόν. Πρόκειται για κουρδικής καταγωγής Τούρκο υπήκοο, ηλικίας 25 ετών, ο οποίος έμενε στο Περιστέρι μαζί με την επίσης Τουρκάλα σύντροφό του. Η τελευταία, μάλιστα, έδωσε χθες κατάθεση, απαντώντας στις ερωτήσεις των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. Από την έρευνα στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το θύμα, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε συλληφθεί στον Εβρο και είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η δολοφονία έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην καφετέρια Amelie, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Αφροδίτης, στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών, το θύμα καθόταν σε ένα από τα τραπέζια της καφετέριας, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον δράστη. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε τρεις φορές και συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου, πριν απομακρυνθεί πεζή από τη σκηνή του εγκλήματος. Από το δάπεδο του καταστήματος, οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες και τη γεμιστήρα από το όπλο του δράστη, τα οποία μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Επιπλέον, επεξεργάστηκαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο και κατέγραψαν τη σκηνή της δολοφονίας.

Καλυμμένο πρόσωπο

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο δράστης είχε καλυμμένο πρόσωπο, αλλά είχε πρόχειρα προσπαθήσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά του με γυαλιά ηλίου. Οι ερευνητές της Ασφάλειας προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για το θύμα, προκειμένου να προσδιορίσουν τα κίνητρα του φόνου και την ταυτότητα του δράστη. Ενα από τα σενάρια που ερευνώνται είναι το θύμα να είχε συμμετοχή σε κυκλώματα πλαστογράφων και διακινητών παράτυπων μεταναστών και ο φόνος του να σχετίζεται με παράνομες συναλλαγές και δοσοληψίες μεταξύ δουλεμπόρων, δίχως προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν με ασφάλεια σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλο ενδεχόμενο είναι να υπάρχουν προσωπικοί λόγοι πίσω από τον φόνο. Στο πλαίσιο της έρευνας, γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν ένα άτομο που καθόταν στο ίδιο τραπέζι με το θύμα και αποχώρησε λίγα λεπτά πριν από την ένοπλη επίθεση, συνδέεται ή όχι με τον φόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή