Υδρα: Γοργόνες και οπτικές παραισθήσεις

Υδρα: Γοργόνες και οπτικές παραισθήσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Υδρα είναι ένα νησί που αγαπάει τα εικαστικά. Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν ήδη παρουσιαστεί δύο εγκαταστάσεις που προσελκύουν τους φιλότεχνους.

Στα Σφαγεία του νησιού η περίφημη Κίκι Σμιθ κάνει μια προσπάθεια να εξαγνίσει έναν χώρο φορτωμένο από δυσάρεστες μνήμες και να του δώσει μια νέα αύρα, παίζοντας με τη μορφή της γίδας, της γοργόνας και της κουκουβάγιας.

Από το 2009 φιλοξενούνται σε αυτό το μικρό πετρόκτιστο οίκημα δίπλα στη θάλασσα αφιερώματα από μεγάλους διεθνείς καλλιτέχνες, χάρις στη συνεργασία του δήμου με το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου. Στο κέντρο του οικισμού, στην πλατεία Μακαρίου, μια εγκατάσταση του Γάλλου Νικολά Τουρτ ξαφνιάζει τους περαστικούς. Ο εικαστικός, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη Hermes, έχει τοποθετήσει εκεί ένα ξύλινο τμήμα μιας αποβάθρας.

Κάθε βράδυ, χάρις σε μια βιντεοπροβολή, με αντανακλάσεις από σύννεφα και κύματα, δημιουργείται μια παραίσθηση πως ένα τμήμα της ακτής έχει μεταφερθεί στην καρδιά της Υδρας.

Και τα δύο πρότζεκτ θα διαρκέσουν έως το τέλος του θέρους, ενώ σε λίγες ημέρες εγκαινιάζονται εκθέσεις με έργα του Νίκου Στεφάνου και του θαλασσογράφου Βολανάκη στον πρώην χώρο του Hydra Workshop και στο Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο, αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή