Η νέα γενιά του μπάσκετ αποκαλύπτεται στον Βόλο

Η νέα γενιά του μπάσκετ αποκαλύπτεται στον Βόλο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Βόλος, τα δύο γήπεδα της Νέας Ιωνίας και της Πορταριάς και κυρίως οι φίλοι του μπάσκετ στη Μαγνησία, υποδέχονται από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Eφήβων (U18), με τη συμμετοχή 16 εθνικών ομάδων. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όταν η ελληνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ δίνει και πάλι ραντεβού στην ίδια πόλη για την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων παικτών στην ολοκλήρωση της εφηβικής ηλικίας.

Η εθνική εφήβων έχει αρχικό στόχο την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ. Ο τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος επέλεξε τους Καδρά, Καλόγηρο, Κλωναρά, Κουρτίδη, Ματσάγγο, Νικολαΐδη, Σταυρακούκα και Τσάμη, ενώ τέσσερις συμπαίκτες τους (Καράμπελας, Σωτηρίου, Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος) προέρχονται από την εθνική εφήβων U19 που έπαιξε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο (10η θέση), το οποίο διοργανώθηκε, πριν από είκοσι ημέρες στο Ηράκλειο.

Η Εθνική συμμετέχει στον τρίτο όμιλο και στην πρεμιέρα θα παίξει σήμερα με τη Λετονία, αύριο με τη Γαλλία και τη Δευτέρα με τη Σλοβενία, με ώρα έναρξης και των τριών αγώνων στις 21.15 (EΡΤ). Και οι τέσσερις ομάδες των τεσσάρων ομίλων θα προκριθούν στη φάση των «16». Σημασία έχει η θέση που θα καταλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς θα κρίνει τον επόμενο αντίπαλό της που θα προέρχεται από τον τέταρτο όμιλο (Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία, Ισπανία).

• Μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξήγησε μέσω Τwitter ότι υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτοί είναι η νομιμότητα, η απόλυτη διαφάνεια και η υπεράσπιση της έξωθεν καλής μαρτυρίας. Το μήνυμά του απευθύνεται σε «όσους τυχόν δεν πρόσεξαν τις τρεις προϋποθέσεις», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, εννοώντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία αφορμή για αντιδράσεις και ότι θα τηρηθεί ισονομία σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του αθλήματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή