Τραμπ: Ο Τζόνσον θα είναι έξοχος στο νέο του πόστο

Τραμπ: Ο Τζόνσον θα είναι έξοχος στο νέο του πόστο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι συνομίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα είναι «έξοχος» στο νέο του πόστο, όπως είπε, σημειώνοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο «εργάζονται ήδη για μια εμπορική συμφωνία» για την μετά Brexit εποχή, η οποία ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα είναι «πολύ σημαντική».

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές περισσότερα με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «εμποδίστηκαν» μέχρι σήμερα να κάνουν περισσότερο εμπόριο με τους Βρετανούς εξαιτίας της «σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι το Brexit προσφέρει μια απαράμιλλη ευκαιρία για την ενίσχυση της οικονομικής εταιρικής σχέσης» των δύο χωρών, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζες Σέλντον.

Και οι δύο «δεσμεύτηκαν για μια φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε η Σέλντον.

Ο Μπόρις Τζόνσον «θα είναι ένας έξοχος πρωθυπουργός, έχει τα προσόντα για αυτό», είπε ο Τραμπ, αποκαλώντας τον Βρετανό πρωθυπουργό έναν «καλό τύπο» και «φίλο» λίγα λεπτά μετά από το τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας τους. «Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές», επισήμανε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο τον είχε ανάγκη εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είχε ανοιχτά επικρίνει την προκάτοχο του Τζόνσον, Τερέζα Μέι για τη διαχείριση της στο Brexit.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, οι Τραμπ και Τζόνσον συνομίλησαν επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους για τις πρόσφατες εντάσεις στον Κόλπο και την ανάγκη οι δύο χώρες να συνεργαστούν στο ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή