Το νέο Skoda Scala αλλάζει τα δεδομένα

Το νέο Skoda Scala αλλάζει τα δεδομένα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Skoda με το Scala φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει πλήρως τα δεδομένα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη «scala», η οποία στο πέρασμα του χρόνου υιοθετήθηκε και στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα, αντικαθιστώντας τη, «δική μας», «κλίμακα».

Οι προβολείς του Scala είναι στενοί και κωνικοί και σε συνδυασμό με την κάθετη μάσκα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος της και τις κάθετες εισαγωγές (air curtains) διαμορφώνουν το εμπρός του τμήμα. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED καθώς και τα δυναμικά πίσω φλας συμβάλλουν με τη σειρά τους στο όμορφο σύνολο, όπως και οι αεροδυναμικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου (έως και 18 ιντσών) που συνδυάζονται με τα δώδεκα διαθέσιμα χρώματα του αμαξώματος.

Το νέο Skoda Scala αλλάζει τα δεδομένα-1

Τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED και τα δυναμικά φλας συμβάλλουν στο όμορφο σύνολο.

Μεγάλοι χώροι

Το εσωτερικό του Scala συνδυάζει την εργονομία και το μοντέρνο design με μεγάλους χώρους, πολλές θέσεις αποθήκευσης, το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας (467 λίτρα), που αν αναδιπλωθούν τα διαιρούμενα (60:40) πίσω καθίσματα, αυξάνεται στα 1.410 λίτρα και μια σειρά από έξυπνα στοιχεία Simply Clever. Στο καινούργιας σχεδίασης ταμπλό η χαρακτηριστική γραμμή περικλείει την οθόνη των έως και 9,2 ιντσών, που είναι τοποθετημένη ψηλά, εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού, και δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται.

Το νέο Skoda Scala αλλάζει τα δεδομένα-2

Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο συνδυάζει την εργονομία και το μοντέρνο design με μεγάλους χώρους.

Το νέο Scala είναι το πρώτο Skoda που βασίζεται στο σύγχρονο πλαίσιο MQB-A0 του ομίλου Volkswagen. Το Scala έχει μήκος 4.362 χλστ. και πλάτος 1.793 χλστ., ενώ το ύψος του είναι 1.471 χλστ. Παράλληλα με τους μεγάλους χώρους διαθέτει επίσης και εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) από 0,29.

Το προαιρετικό Sport Chassis Control του Scala είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε Skoda, η σπορ ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 15 mm σε σχέση με τη στάνταρ, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί σε Normal ή Sport μέσω του Driving Mode Select. Τρεις κινητήρες βενζίνης TSI με χωρητικότητα 1,0 ή 1,5 λίτρου και ένας TDI 1,6 λίτρου παρέχουν αποδόσεις από 95 έως 150 ίππους, ενώ ένας 1.0 G-TEC με απόδοση 90 ίππων, ο οποίος έχει σχεδιαστεί να καταναλώνει το φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο (CNG), θα ακολουθήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Ολοι ικανοποιούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d-TEMP και συνδυάζονται είτε με χειροκίνητα κιβώτια (5 ή 6 σχέσεων) είτε με αυτόματο DSG με 7 σχέσεις. Η τιμή του νέου Skoda Scala ξεκινάει από 14.880 ευρώ με τον βασικό βενζινοκινητήρα 1.0 TSI 95 ίππων και το εξοπλιστικό πακέτο Active. Με τον μεσαίο εξοπλισμό (Ambition) και με τον 1.0 TSI των 116 ίππων η τιμή του είναι 17.380 ευρώ. Ο ισχυρότερος κινητήρας βενζίνης 1.5 TSI των 150 ίππων ξεκινάει από 20.480 ευρώ, ενώ το πετρελαιοκίνητο Scala με τον 1.6 TDI συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DSG και ξεκινάει από 21.480 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή