Στέλεχος της ιταλικής Enel αναλαμβάνει το τιμόνι της ΔΕΗ

Στέλεχος της ιταλικής Enel αναλαμβάνει το τιμόνι της ΔΕΗ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέλεχος της ιταλικής… ΔΕΗ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Romania, θυγατρικής της Εnel, πρώην κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρισμού της Ιταλίας που έχει μετεξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης, αναλαμβάνει το τιμόνι της ΔΕΗ. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Στάσση, επιλογή που πληροί το τεχνοκρατικό προφίλ που αναζητούσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ. «Ο Γιώργος Στάσσης είναι μάνατζερ από τον χώρο της ενέργειας, έχει κάνει καριέρα σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, έχει εμπειρία σε αναδιάρθρωση ενεργειακών επιχειρήσεων, είναι νέος σε ηλικία και είναι ένας Ελληνας που επιστρέφει από το εξωτερικό για να βοηθήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης», τόνιζαν χθες συνεργάτες του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Το διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου αναμένεται να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που θα συγκληθεί, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε διάστημα 22 ημερών, την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Στάσση στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. 

O Γεώργιος Ι. Στάσσης από το 2016 έως και σήμερα κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Εnel Romania SrL, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Ρουμανία.

Εργάστηκε στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA, όπου από το 2007 διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, και Αίγυπτο. Η Εnel Green Power, η επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Enel, διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 44 GW αιολικών, ηλιακών, γεωθερμικών και υδροηλεκτρικών σταθμών στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. 

Ακόμη, ο  κ. Στάσσης διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στην αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου. Από το 2001 έως και το 2006 εργάστηκε στην Tellas Telecommunications S.A. (κοινοπραξία μέσω της οποίας η ΔΕΗ από κοινού με την ιταλική Wind επιχείρησε το 2003 την είσοδό της στην αγορά τηλεπικοινωνιών την οποία εγκατέλειψε το 2007 πουλώντας το ποσοστό της στον συνεταίρο της) ως μέλος της διοικητικής ομάδας και ως Executive Director of Strategic Projects and Procurement.

Σήμερα κατέχει επίσης τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξένων Επενδυτών (Foreign Investments Council) στη Ρουμανία, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Συνομοσπονδίας για την Ανάπτυξη της Ρουμανίας (Coalition for Romania’s Development), ενώ παράλληλα συμμετέχει στο Δ.Σ. του ACUE (Association of Utilities), στο Board of Trustees του Αspen Institute Romania, και στο Δ.Σ. του Κέντρου Ενέργειας Ρουμανίας (CRE).

Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), μέλος της Eπιτροπής Ενέργειας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του G20Y. O κ. Στάσσης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management. Εχει συμμετάσχει σε executive προγράμματα με αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη στο ELIS Management Academy, καθώς και Executive Leadership στο Harvard University. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή