Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινά φαγητά έτοιμα σε λίγα λεπτά στο πιάτο μας.

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 15' / Χρόνος: 30'

Υλικά

  • 750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Στο ποτήρι μας: Σαββατιανό, Ασύρτικο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή