ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και αρωματικά

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: μελιτζάνες, Πιπεριές, Ζυμαρικά / Ρύζι, Λαχανικά, Συνταγές, Ντομάτα

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 30΄/ Χρόνος: 1 ώρα + 30΄
 

Υλικά
  • 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 220 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 150 ml ελαιόλαδο + 50 ml για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουµε την ψίχα από τις µελιτζάνες και την ψιλοκόβουµε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.

Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα αρωματικά, το σουσάμι, το τζίντζερ, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο.

Περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Συνοδεύουμε με γιαούρτι και ντοματοσαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Syrah.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ